25.11.2007. / 10:55

Autor: Martina Čizmić

PARLAMENTARNI IZBORI

Političari na biralištima od ranog jutra

"Danas biramo, samo jednom u četiri godine, i pozivam sve hrvatske građane da izađu na izbore", poručio je Milanović. "Što veći odaziv jamči i veće suodlučivanje građana o svojoj sudbini", dodao je Šeks. "Izbori su uvijek svečanost demokracije i mislim da naši građani moraju odlučiti o tome kako ćemo živjeti u Hrvatskoj u iduće četiri godine", izjavio je Sanader

Hrvatski političari, kandidati na izborima, ali i drugi uglednici odlučili su svoju građansku dužnost obaviti u ranim jutarnjim satima.

Tako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović glasovao jutros na biračkom mjestu na zagrebačkom Šestinskom dolu. Pozvao je građane da izađu na izbore. "Danas biramo, samo jednom u četiri godine, i pozivam sve hrvatske građane da izađu na izbore", poručio je Milanović.

U Đakovu je pak glasovao predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, đakovački i srijemski biskup mons. dr. Marin Srakić. Uoči izbora vjernike je pozvao da izađu na izbore i obave svoju građansku dužnost.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks glasovao u Osijeku. Na novinarski upit što očekuje od izbora na državnoj i lokalnoj razini rekao je kako očekuje da "građani iziđu na izbore u što većem broju i sami donesu odluke o Hrvatskom saboru, time i o vladi", kao i na izbore za osječko Gradsko vijeće. "Što veći odaziv jamči i veće suodlučivanje građana o svojoj sudbini", dodao je Šeks. Ocijenio je kako veliki odaziv pokazuje da kod građana "nema apatije i da su zainteresirani za ishod ovih izbora".

Aktualni premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sa suprugom Mirjanom oko 11 sati glasovao je u Splitu. Okupljenim je novinarima rekao da je obavio svoju demokratsku dužnost i da očekuje dobar odziv građana na izbore za Hrvatski sabor.
"Izbori su uvijek svečanost demokracije i mislim da naši građani moraju odlučiti o tome kako ćemo živjeti u Hrvatskoj u iduće četiri godine", izjavio je Sanader.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika