04.01.2008. / 17:06

Autor: Katarina Zorić

ZERP

Friščić: "Neće biti nove odgode ZERP-a za članice EU"

Čelnik HSS-a naveo je da od slovenskog premijera Janeza Janše očekuje da, u skladu s dogovorom iz 2004., sjedne za stol s hrvatskim pregovaračima kako bi se postigao sporazum o ribarstvu

“Uvjeren sam da neće biti novih odgoda ZERP-a za članice EU”, rekao je danas predsjednik HSS-a Josip Friščić prije sastanka s mandatarom Ivom Sanaderom i predsjednicom HSLS-a Đurđom Adlešić.

Na pitanje može li se dogoditi nova odgoda ZERP-a za članice EU, nakon konstituiranja vlade i Sabora, Friščić je odgovorio da je teoretski sve moguće, ali da smatra kako se to neće dogoditi.

“HSS ne bi pristao na novu odgodu ZERP-a i ne vjerujem da će HDZ to predložiti. Ne vidim razloga zašto sada nuditi zakon kojega još nismo konzumirali. Mi ga moramo primjenjivati, svjesni da to iziskuje vrijeme, novac i kadrove", rekao je Friščić.

Čelnik HSS-a naveo je da od slovenskog premijera Janeza Janše očekuje da, u skladu s dogovorom iz 2004., sjedne za stol s hrvatskim pregovaračima kako bi se postigao sporazum o ribarstvu.
"Da je taj sporazum onda zaključen, ne bi bilo ni straha za njihove dvije koćarice, za koje je sigurno da ima i prostora i mogućnosti, ali po dogovorenom režimu lova i izvoza”, ističe Friščić.

Vezane vijesti

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Vođa Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, sudjeluje u Facebook chatu putem kojeg odgovara na pitanja građana, koje su mu postavljali tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika