05.01.2008. / 10:05

Autor: Katarina Zorić

ZERP

Sanader želi razgovarati, a Friščić ne odustaje od ZERP-a

Janša je u jučerašnjim izjavama dao naslutiti kako je moguće usporavanje pregovora oko ulaska Hrvatske u EU zbog ZERP-a, međutim, mandatar Ivo Sanader ističe kako ne vjeruje da će se to dogoditi

Na jučerašnje izjave slovenskog premijera Janeza Janše kako se za Sloveniju od 1. siječnja ništa u pravnom smislu oko ZERP-a nije promijenilo, reagirali su predsjednik HDZ-a Ivo Sanader i predsjednik HSS-a Josip Friščić.

Janša je u jučerašnjim izjavama dao naslutiti kako je moguće usporavanje pregovora oko ulaska Hrvatske u EU zbog ZERP-a, međutim, mandatar Ivo Sanader ističe kako ne vjeruje da će primjena ZERP-a usporiti pregovore s Unijom.

Na pitanje je li buduća koalicijska Vlada dogovorila kako će se postaviti prema ZERP-u, šef HDZ-a Ivo Sanader je naglasio da Hrvatska treba misliti na svoje interese.

Friščić ne odustaje od primjene ZERP-a i smatra da, sukladno dogovorima iz 2004., treba sjesti za stol i pregovarati.

Iako šef HSS-a ne vjeruje da će buduća Vlada Saboru uputiti prijedlog o odgodi ZERP-a, najavio je da će se HSS, ako se to ipak dogodi, tomu najoštrije usprotiviti.

I dok Friščić od ZERP-a ne odustaje, Sanader je, čini se, ipak spreman za razgovore sa europskim susjedima.

Vezane vijesti

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Vođa Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, sudjeluje u Facebook chatu putem kojeg odgovara na pitanja građana, koje su mu postavljali tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika