06.01.2008. / 11:16

Autor: Katarina Zorić

SLOVENIJA

Ribarima odšteta zbog ZERP-a

Zbog slabijih prilika u ribolovnom sektoru ribari bi imali pravo ili na državne subvencije ili na sredstva namijenjena Sloveniji iz europskih fondova za razvoj ribarstva do 2013. godine

Slovensko ministarstvo za poljoprivredu i šumarstvo priprema uredbu po kojoj bi ribari iz Pirana i Izole imali pravo na odštetu zbog smanjenja ribljeg fonda u Jadranu, ali i zbog eventualnih šteta izazvanih primjenom hrvatskog ZERP-a.

Zbog slabijih prilika u ribolovnom sektoru ribari bi imali pravo ili na državne subvencije ili na sredstva namijenjena Sloveniji iz europskih fondova za razvoj ribarstva do 2013. godine, pri čemu je ministarstvo upozorilo i na ozbiljne negativne posljedice koje bi za europske i slovenske ribare mogla donijeti primjena hrvatskog ekološko-ribolovnog pojasa.

Podsjetimo, slovenski premijer Janez Janša u petak je na konferenciji za novinare posvećenoj ZERP-u rekao da je europski povjerenik za pomorstvo i ribarstvo Joe Borg prošle godine prilikom posjeta Sloveniji obećao pomoć slovenskim ribarima ako zbog ZERP-a budu trpjeli štetu.

Vezane vijesti

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Vođa Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, sudjeluje u Facebook chatu putem kojeg odgovara na pitanja građana, koje su mu postavljali tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika