07.01.2008. / 19:06

Autor: Katarina Zorić

ZAVRŠENI PREGOVORI

Frišćić: "Sutra u podne potpisujemo sporazum"

Na opasku da je predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić danas već upoznala javnost s tim što joj nudi mandatar, Frišćić je rekao kako nije bio na tom razgovoru

"Koalicija HSS-HSLS sutra u podne potpisat će s HDZ-om sporazum o programu nove vlade mandatara Ive Sanadera" najavio je večeras predsjednik HSS-a Josip Friščić nakon sastanka s mandatarom u Banskim dvorima, koji su ranije bez izjava napustili čelnici HSLS-a Đurđa Adlešić i Ivan Čehok. Friščić je rekao je da su danas čelnici koalicije s mandatarom otvorili pitanje kadrova, o čemu bi pregovore trebali završiti do konstituirajuće sjednice Sabora.

"Još uvijek nije postignut dogovor oko raspodjele resora u vladi. Pregovori se ne vode po principu trgovine, nego raspravljamo oko ustroja vlade koji će na najbolji način osigurati provedbu dogovorenoga programa", istaknuo je Friščić.

Na opasku da je predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić danas već upoznala javnost s tim što joj nudi mandatar, Frišćić je rekao kako nije bio na tom razgovoru te da njegov razgovor nije vođen na taj način.

Čelnik čovjek HSS-a izrazio je nadu da će upravo njegovoj stranci pripasti resor poljoprivrede, međutim, to će se, kaže, znati tek sutra ili najkasnije preksutra.

"Nismo nikakve ponude dobivali na stol, nego smo razgovarali na koji način ustrojiti vladu kako bi osigurali provedbu dogovorenoga. Razgovaramo kako postaviti ministarstva da se to sve ostvari", rekao je Friščić. Nije znao odgovoriti ni na pitanje koliko će ministarstava dobiti HSS, a naglasio je da će to ovisiti o broju i veličini ministarstava u novoj vladi.

Friščić smatra da se vlada neće značajno povećavati, a kaže i da s mandatarom nije razgovarao o eventualnom osnivanju posebnoga ministarstva regionalnog razvoja.

Svoje najuže suradnike u stranci o tijeku razgovora s mandatarom, Friščić će izvjestiti sutra prije podne

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika