08.01.2008. / 16:22

Autor: Marijana Zrinjski

HNS

Vesna Pusić traži potpredsjedničko mjesto u Saboru

Hrvatska narodna stranka zatražit će jedno potpredsjedničko mjesto u hrvatskom Saboru, a o tome se prije saborske sjednice, točnije već sutra, treba dogovoriti sa SDP-om. Najavila je to danas predsjednica HNS-a Vesna Pusić nakon održane prve sjednice Kluba zastupnika te stranke.

Svoje traženje obrazložila je ovim riječima."Uobičajena je praksa da poziciji pripadnu tri potpredsjednička mjesta, a dva mjesta opoziciji, od čega jedno prvoj najjačoj stranci u Saboru, a drugo drugoj stranci po snazi".

Inače Nacional je nedavno pisao o nezadovoljstvu koje se nakon slabog izbornog rezultata pojavilo u HNS-u. Navodno postoji velika šansa da se smijeni Vesna Pusić s čela HNS-a. Jedan član narodne stranke tako je prije Božića za Nacional izjavio da "koliko god se Vesna Pusić i Radimir Čačić izvlače da su i dalje treća stranka u Hrvatskoj, HNS je, objektivno, jedan od najvećih gubitnika na prethodnim izborima". Ovdje je, tvrdi Nacionalov sugovornik, manje riječ o samo sedam osvojenih mandata, koliko o tome što je stranka de facto doživjela kolaps u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, urbanim središtima koja su njena izborna baza.

"U Zagrebu je sa šest posto glasova osvojen jedan mandat, ali i to je strahoviti silazni trend. Na lokalnim izborima 2001. HNS je u glavnom gradu sa 17 posto bio druga stranka, ali zbog niza skandala i promašaja 2005. pali su na 9 posto i pretekao ih je čak i HSP, a ovaj put uz dosta teškoća jedva su prešli izborni prag", izjavio je tada za Nacional. Sugovornik zaključuje kako je očito nestala karizma koju je Vesna Pusić imala u vrijeme formiranja trećesiječanjske vlasti i danas HNS-u i u Zagrebu predstoji borba za politički opstanak. Vesni Pusić i Čačiću navodno se također zamjera što su oni u javnosti jedini istaknutiji članovi HNS-a iako u stranci postoji još mnogo kvalitetnih i pametnih ljudi za koje se uopće ne čuje.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika