09.01.2008. / 14:05

Autor: Marijana Zrinjski

NOVI SASTANAK

Friščić još uvijek ne zna hoće li biti u Vladi

Danas u Banskim dvorima ponovo su se s mandatarom Vlade Ivom Sanaderom, sastali predsjednik i potpredsjednici HSS-a Josip Friščić, Božidar Pankretić i Damir Bajs gdje su razgovarali o ustroju nove vlade i raspodjeli dužnosti u Hrvatskom saboru, te o kadrovskim rješenjima za neka ministarstva. Prema Friščićevim riječima dogovarali su i o ljudima koji bi mogli preuzeti neke saborske funkcije. Razgovor sa mandatarom Friščić će sada prenijeti Predsjedništvu svoje stranke, a nakon toga, možda još danas, ponovo će se sastati sa Sanaderom.

Na pitanje kome vjeruje po pitanju primjene ZERP-a, Sanaderu ili europskom povjereniku za proširenje Olliju Rehnu, koji tvrdi da se ZERP ne primjenjuje, Friščić je kazao da vjeruje "svom premijeru". Nije želio odgovoriti na pitanje ostaje li kod svoje jučerašnje izjave da neće biti u Vladi.

No, jutros je Friščić podnio ostavku na mjesto koprivničko-križevačkog župana. Kako je rekao njegov zamjenik, također HSS-ovac koji će ga vjerojatno zamijeniti na mjestu župana, Darko Koren, "njegova je dužnost zakonski nespojiva s mjestom saborskog zastupnika".



Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika