10.01.2008. / 01:14

Autor: Marijana Zrinjski, Nina Tomljanović, Martina Čizmić

TEŽAK ZLOČIN

Brutalnom ubojici Luki Pezelju određen jednomjesečni pritvor

Kristina Šušnjara je brutalnog ubojicu površno poznavala pa se pretpostavlja da je zato bez straha ušla u njegov automobil

Privođenje osumnjičeniog Luke Pezelja u SplitPrivođenje osumnjičeniog Luke Pezelja u SplitLuka Pezelj (25), osumnjičeni za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Kristine Šušnjare, sinoć je priveden istražnom sucu Županijskoga suda u Splitu Stanku Grbavcu koji mu je odredio jednomjesečni pritvor.

Nakon što se sinjskoj policiji predao u pratnji brata, te sve priznao, sudac Grbavac je kazao kako je i njemu priznao ubojstvo 21-godišnje djevojke. ''Rekao mi je kako ne zna što mu se dogodilo i kako je do toga došlo'', kaže Grbavac.

Kristina Šušnjara je brutalnog ubojicu površno poznavala pa se pretpostavlja da je zato bez straha ušla u njegov automobil. Obdukcijom je utvrđeno da do silovanja nije došlo jer se djevojka žestoko branila. To je, predpostavlja se, i razlog ubojstva. U tijeku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim koji je jutros uz osiguranje interventne policije doveden u obiteljsku kuću u zaselak Rošca, prema svemu sudeći kako bi se pokušao rekonstruirati događaj.

Ekipa za očevid promno je pregledala terenEkipa za očevid promno je pregledala terenPodsjetimo, Kristina Šušnjara nije bila viđena od subote navečer kada je stopirala prema Sinju. Brat ju je dovezao do mosta otkuda je trebala uhvatiti prijevoz i naći se s prijateljima u diskoteci. Kako se tamo nije pojavila njeni prijatelji obavijestili su obitelj koja je nestanak prijavila policiji. Majka ju je zvala na mobitel, čak ju je i tražila u diskoteci sa bratom, ali je nije pronašla.

Pronašao ju je ubijenu mještanin Marko Matovac u potpuno zabitom kraju za vrijeme dok je tražio svog izgubljenog psa. O tome je odmah obavijestio radnike iz obližnjeg kamenoloma koji su nazvali Službu 112 i tako je krenula istraga koju vodi istražni sudac Stanko Grbavac.

Kristina ŠušnjaraKristina ŠušnjaraNađena je gola od struka naniže, te su na njoj bile samo čarape ružičaste boje. Na glavi joj je bila crna jakna, a tijelo joj je bilo pokriveno grmljem. Djevojku je identificirao njezin ujak, koji ju je prepoznao po odjeći. Roditelji, majka Ankica i otac Ivica od šoka nisu bili u mogućnosti pristupiti obdukciji.

Ovaj stravičan događaj šokirao je cijelu Hrvatsku, a najviše Cetinsku krajnu koja još uvijek uvijek nije zaboravila vrlo sličan slučaj od prije šest godina, kada je ubijena također mlada djevojka Anđela Bešlić.

Mlada Kristina Šušnjara biti će pokopana sutra u 14,30 na mjesnom groblju u Trilju. Općina Trilj današnji je dan proglasila danom žalosti.

Fotogalerija

  • Privođenje osumnjičeniog Luke Pezelja u Split
  • Kristina Šušnjara
  • Golf u kojem je Kristina navodno ubijena
  • Policija je čuvala kuću osumnjičenog
  • Ekipa za očevid promno je pregledala teren

Vezane vijesti

Neven Ciganović: Ovo ljeto zavodim tetovažama

Neven Ciganović: Ovo ljeto zavodim tetovažama

Iako je zagazio u 42. godinu života, Neven Ciganović ništa ne prepušta slučaju. Za Extru je pozirao u kupaćim hlačicama i ponosno pokazao svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika