11.01.2008. / 09:22

Autor: Katarina Zorić

VESNA PUSIĆ:

"Nije istina da želim biti potpredsjednica zbog vozača i povlastica"

Čelnica HNS-a navodi da su mediji netočno izvjestili o njenom navodnom verbalnom sukobu s Milanovićem

"Nemam komentara na Milanovićevo ponašanje. Ne znam zašto inzistira da uzme sve mimo pravila. Do prije dva dana nije mi malo na pamet da će do ovoga doći", rekla je u razgovoru za Jutarnji list predsjednica HNS-a Vesna Pusić komentirajući najnovije sukobe sa SDP-om oko podjele potpredsjedničkih fotelja u Saboru.

Čelnica HNS-a navodi da su mediji netočno izvjestili o njenom navodnom verbalnom sukobu s Milanovićem jer, pojašnjava, on uopće nije bio na spornom sastanku već je u ime SDP-a na sastanku sudjelovala Milanka Opačić.

"Milanović i ja sastali smo se nasamo. Moj je argument bio da je nepisano saborsko pravilo da druga oporbena stranka po snazi treba dobiti jedno potpredsjedničko mjesto", kaže Vesna Pusić navodeći da je to bio normalan razgovor između lidera dvaju stranaka. Kaže kako ne zna tko je to ispričao medijima niti zašto. "Ako je cilj bio nekome naštetiti, po sadržaju bih rekla da više šteti Milanoviću nego meni."

Čelnica HNS-a smatra da bez podrške HDZ-a potpredsjednička mjesta ne mogu dobiti ni HNS ni SDP, a tvrdnje da na mjestu potpredsjednice inzistira zbog vozača i povlastica, Vesna Pusić uz smijeh je komentirala: "Da, baš sam ja takva. A koji je SDP-ov motiv da inzistira na oba mjesta?"

Vesna Pusić naglašava kako nije dovodila u pitanje Nevena Mimicu ističući kako ga cijeni na osobnoj i stručnoj razini. Najavila je da će HNS podržati jednog od SDP-ovih kandidata, a drugoga neće.

"Bili smo ekstremno fer prema SDP-u, a oni sada u prvoj mogućoj situaciji pokušavaju eliminirati HNS kao partnera. Ponašali smo se neuobičajno fer za partnerske odnose i tim više me SDP iznenadio. Ne možemo i nećemo ovisti o SDP-u. Ta stranka se imala šanse postaviti kao lider oporbe, ali se nažalost nije tako postavila", ističe Vesna Pusić.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika