11.01.2008. / 11:53

Autor: Katarina Zorić

NOVA VLADA

U Vladu ulazi Uzelac, a ne Pupovac

SDSS-u je ponuđeno mjesto potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku, no taj je prijedlog jučer poslijepodne odbio vrh stranke

Predsjednik HDZ-a i mandatar nove Vlade Ivo Sanader potpisao je danas koalicijski sporazum s SDSS-om te izvijestio da potpredsjednik Vlade neće biti Milorad Pupovac, kako se ranije očekivalo, nego Slobodan Uzelac, dosadašnji državni tajnik za znanost.

SDSS-u je ponuđeno mjesto potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku, no taj je prijedlog jučer poslijepodne odbio vrh stranke, pa i sam Pupovac.
Odlučeno je da stoga da u Vladu uđe Uzelac koji će tamo obnašati dužnost potpredsjednika za privredni razvoj, obnovu i povratak.

"Hvala vam na očekivanjima oko mojeg sudjelovanja u Vladi, ali to u ovom trenutku nije moguće", rekao je Pupovac novinarima u Saboru, nakon potpisivanja Koalicijskog sporazuma.Najavio je da će i dalje aktivno sudjelovati u radu saborskih tijela, ali razloge zbog kojih nije prihvatio potpredsjedničko mjesto u Vladi, Pupovac nije želio otkriti.

Mandatar Sanader zadovoljan je što će Uzelac sudjelovati i u radu nove Vlade, podsjetivši da je on u prošlom mandatu vodio vrlo važan resor u Ministarstvu znanosti, prosvjete i športa.

Koalicijski sporazum s HDZ-om danas je potpisao i zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika