12.01.2008. / 10:05

Autor: Marijana Zrinjski

NOVI ISKAZ PEZELJA

"Kakav bi ja to bio muškarac da nisam pokušao?"

Leka Pezelj, kojem će biti suđeno za pokušaj silovanja i ubojstvo 20- godišnje Kristine Šušnjare, ponovo je promijenio iskaz. Sada tvrdi da je u automobilu, djevojku ipak pokušao zavesti jer, kako je rekao, "kakav bi on to bio muškaraca da ništa nije pokušao", piše Jutarnji list.

Rekao je da joj je stavio ruku na koljeno, na što se djevojka prepala pa mu je rekla da smanji muziku i molila ga da ide prema Sinju. On se zaustavio kod Vojnića. "Protestirala je je i onda me izvan auta počela hvatati. Tada sam je gurno, pala i udarila o prag vrata. Vidio sam da joj krv ide iz usta, uplašio sam se da nisam čuo da joj srce kuca. Uhvatio sam je ispod ruku, no ispala mi je i opet udarila glavom. Kako sam se prepao nije mi palo na pamet tražiti liječničku pomoć"", tako je događaje te subote navečer kada je Kristinu Šušnjaru pokupio kao autostopericu, opisao Pezelj. Umjesto da joj pruži pomoć, nastavio ju je udarati po glavi. Kazao je da ne zna zašto je to učinio. Na kraju mu je palo napamet da je skine i ostavi, kako bi izgledalo kao silovanje. Kod kuće je spalio njezine stvari, ali nakon toga nije mogao zaspati pa se vratio u kafić, u Trilju, gdje mu je bio brat.

Podsjetimo, jučer u 15 sati u Trilju pokopana je 20-godišnjakinja Kristina Šušnjara, koja je ubijena u subotu navečer, a čije je tijelo nađeno nekoliko dana kasnije. Majka Ankica Šušnjara se na sprovodu, na kojem bilo više od tisuću ljudi, od tuge i boli onesvijestila. U Trilju je danas proglašen dan žalosti.

Ubojica je jučer, podsjetimo piznao krivnju za ubojstvo. Radi se o 25- godišnjem Luki Pezelju koji se sam prijavio policiji i ispričao svoju verziju događaja. Tvrdi da nesretnu djevojku koju je pukupio dok je stopirala, nije htio silovati već joj je nakon slučajnog ubojstva, skinuo odjeću da izgleda kao pukušaj silovanja. Pezelju, inače radniku splitskog Brodogradilišta, određen je pritvor od mjesec dana kako ne bi utjecao na svjedoke. Biti će optužen za silovanje i ubojstvo.

Gradonačelnik Trilja Jozo Sarać obećao je pomoć obitelji poginule djevojke.

Vezane vijesti

Neven Ciganović: Ovo ljeto zavodim tetovažama

Neven Ciganović: Ovo ljeto zavodim tetovažama

Iako je zagazio u 42. godinu života, Neven Ciganović ništa ne prepušta slučaju. Za Extru je pozirao u kupaćim hlačicama i ponosno pokazao svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika