14.01.2008. / 12:15

Autor: Marijana Zrinjski

MITROPOLIT AMFILOHIJE

"Crnogorac koji priznaje neovisnost Kosova je proklet"

"Onaj Crnogorac koji bi potpisao nezavisnost Kosova i Metohije, taj će na sebe navesti kletvu svetog Petra Cetinjskog i uzet će obraz Crnoj Gori. Bio bi to najsramniji čin u Crnoj Gori jer naš kralj Nikola oslobodio je Dečane, Đakovicu i Peć". Ove je riječi uputio metropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sinoć u Podgorici, u crkvi svetog Đorđija, na dočeku pravoslavne Nove godine.

Amfilohije, koji je vodio molitvu, se nada "da će crnogorska vlast pokazati razum i da neće priznati lažnu nezavisnost Kosova”.

Okupljene u Podgorici zabavljali su pjevači iz Srbije i Crne Gore, a mnoštvo je pjevalo "Od Topole, pa do Ravne Gore...". Cijelo vrijeme proslave vijorile su se trobojnice.

Inače, prema anonimnom izvoru iz visokih diplomatskih krugova Europske unije, Kosovo će, čim proglasi neovisnost, priznati SAD i Njemačka nakon čega će pozvati ostale europske zemlje da učine isto. Prema istom izvoru neovisnost Kosova podupiru Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Italija, dok Španjolska, Slovačka, Rumunjska i Cipar oklijevaju podržati neovisnost pokrajine, navodno zbog straha da bi odcjepljenje Kosova moglo izazvati slične pokrete u njihovim zemljama.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika