14.01.2008. / 12:20

Autor: Marko Biočina

DINAMO

Branko Ivanković podnio ostavku

"Ne mogu se žaliti na Zdravka, neko vrijeme smo imali sjajan odnos, no on je takav, to je njegov temperament", rekao je sad već bivši Dinamov trener.

Branko Ivanković dao je neopozivu ostavku na mjesto trenera nogometnog kluba Dinamo. S Ivankovićem iz kluba odlazi i pomoćni trener Rajko Magić. Ivankovićeva ostavka došla je kao posljedica teških kritika koje je na njegov račun jučer nakon polufinalnog poraza od Hajduka na Dvoranskom prvenstvu izrekao Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić.

"Podnio sam ostavku. Dinamo nema nikakvih financijskih obveza prema meni. Svom nasljedniku, Dinamu i momčadi želim sve najbolje u budućnosti. Ja sam radio kao da ću sto godina ostati u Dinamu, ali to je tako u nogometu", rekao je Ivanković.

Upitan o tome je li i prije ulazio u sukobe s Mamićem, Ivanković je odgovorio niječno. "Ovo nije bila kap koja je prelila čašu, jednostavno sam odlučio da odlazim. Možda komunikacija sa Zdravkom nije bila kakva je trebala biti, ali to nije razlog mog odlaska. Nisam se bojao ciljeva koji su bili postavljeni pred mene, niti smatram da je bilo išta sporno u tom pritisku. Tako je to svugdje. Ne mogu se žaliti na Zdravka, neko vrijeme smo imali sjajan odnos, no on je takav, to je njegov temperament", rekao je sad već bivši Dinamov trener.

Upitan o budućim planovima Ivanković je rekao kako za ih za sada nema, te kako nisu istinite glasine kako mu se nudi izborničko mjesto u Iranu. "Sad mi je jedini plan taj da idem na skijanje. Ne zanima me vođenje Irana ili bilo koje druge reprezentacije. Ne vjerujem da će Dinamo imati problema u nalaženju novog trenera, ipak je ta pozicija želja svih hrvatskih stručnjaka. Isto tako mislim da nema razloga da ostatak mog stručnog stožera ne nastavi raditi u klubu", zaključio je Ivanković.

Tko će ga naslijediti na poziciji trenera Dinama, biti će poznato u slijedećih nekoliko dana, a spekulira se kako bi to mogao biti Stjepan Deverić, današnji trener Dinamove druge momčadi, zagrebačke Lokomotive.

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika