Objavljeno u Nacionalu br. 635, 2008-01-15

Autor: Nacionalova redakcija

STRAH OD ZAGAĐENJA ILI KONKURENCIJE

Zapad u kampanji protiv najjeftinijeg automobila

INDIJSKI AUTOMOBIL TATA NANO stoji samo 2500 dolaraINDIJSKI AUTOMOBIL TATA NANO stoji samo 2500 dolaraIndijska javnost ogorčena je negativnim reakcijama na najavu najvećeg indijskog industrijskog koncerna “Tata” da će uskoro na tržište staviti najjeftiniji automobil na svijetu Tata Nano koji će stajati samo 2500 dolara, oko 12.500 kuna. “Tata“ je pokazala prototip malih dimenzija za četiri osobe, od 35 konjskih snaga, koji ide najbrže 105 kilometara na sat, a troši 4,5 litre na 100 kilometara. Proizvodit će se 250.000 tih automobila godišnje u tvornici u Sjevernom Bengalu, što će potaknuti motorizaciju Indijaca i spustiti cijenu rabljenih vozila.

Zagovornici očuvanja prirode tvrde da će 'Tata Nano' pogoršati situaciju s globalnim zatopljenjem, jer će se masovno prodavati u zemlji koja je ionako među najvećim zagađivačima atmosfere na svijetu. Zapadni stručnjaci procjenjuju da će se drastično povećati gužve u prometu ionako pretrpanim ulicama indijskih gradova. Indijci odgovaraju da je zapadna kampanja nepravedna, jer nije bilo takvih reakcija kad su se u 20. stoljeću Amerikanci i Europljani masovno domogli jeftinih automobila.

Vezane vijesti

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Glumci oteli i ubili bollywoodsku zvijezdu

Mlada indijska zvijezda bollywodskih filmova Meenakshi Thapar pronađena je mrtva i obezglavljena, a ubojstvo su priznala dvojica njezinih kolega koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika