16.01.2008. / 15:45

Autor: Marijana Zrinjski

RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

CESI traži hitnu promjenu Zakona o ravnopravnosti spolova

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje traži od Sabora da hitno pristupi ponovnom izglasavanju Zakona o ravnopravnosti spolova, koji je Ustavni sud danas ukinuo zbog pogrešnog načina izglasavanja 2003. godine.

To je prilika, ustvrdili su priopćenju, da se Zakon o ravnopravnosti spolova unaprijedi i uskladi s međunarodnim standardima. U CESI su predložili i da na izmjeni Zakona sudjeluju organizacije civilnog društva koje rade na zaštiti i promicanju ženskih ljudskih prava.

Jedna od stavki koje se u Zakonu trebaju nadodati, smatraju, su i sankcije za njegovo kršenje. Diskriminaciju po spolu također treba proširiti i na ravnopravnost unutar obitelji, nasilje nad ženama, trgovanje ljudima, prostitucija, položaj žena u ruralnim područjima, položaj žena pripadnica nacionalnih manjina, višestruka diskriminacija, seksualna i reproduktivna prava.

Vezane vijesti

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Zakonski prijedlog o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama nije samo pravno nego i moralno pitanje, no s rješavanjem tog problema više ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika