17.01.2008. / 14:58

Autor: Dinko Boić

ZAMRZAVANJE PHARE PROGRAMA

Čačić: "Radi se o potpunoj nesposobnosti Vlade"

Čačić je grotesknim ocijenio HDZ-ovo obrazloženje, kako je do zamrzavanja sredstava došlo zbog tehničke vlade

Komentirajući zamrzavanje sredstava iz predpristupnog programa PHARE, varaždinski župan i predsjednik središnjeg odbora HNS-a, Radimir Čačić, kazao je kako se radi o potvrdi ublaženog izvješća Europske komisije koje je Hrvatskoj poslano još prije izbora. Čačić je grotesknim ocijenio HDZ-ovo obrazloženje, kako je do zamrzavanja sredstava došlo zbog tehničke vlade.

"Takvo obrazloženje je groteskno jer taj problem nije nastao preko noći. Radi se o potpunoj nesposobnosti Vlade da ispuni međunarodne kriterije, koji su za Hrvatsku čak bili ispod prosječni. HNS je na to upozoravao prije više od godinu dana u parlamentu, no odgovor vlade nismo dobili", rekao je Čačić.

Radimir Čačić smatra da je pri tom očit stav Europske Unije da je pri podjeli sredstava iz predpristupnih fondova bila prisutna korupcija-sredstva su se nepotrebno zadržavala, a curile su i informacije iz javnih natječaja kojima je cilj bio pogodovanje podobnima.

O ocjeni premijera Ive Sanadera da predsjednik SDP-a kritikama vlade, za koju je kazao da je znala da će EK zamrznuti sredstva, no ništa nije učinila, dovodi u pitanje "saveza za EU", Čačić je kazao: "Ne mislim da je dobro pozicioniranje opozicije na način "Crvenih kmera", pri čemu se napada i kritizira apsolutno sve, jer se time gubi vjerodostojnost. Mislim da je premijer kada je to izjavio na umu imao i neke druge čimbenike. Međutim, ukoliko je to uistinu bila njegova obrana ona naprosto nije utemeljena i ne stoji. Protiv "saveza za EU" je neučinkovitost vlade, a ne kritike iz SDP-a".

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika