18.01.2008. / 12:24

Autor: Katarina Zorić

MILORAD DODIK:

Republika Srpska spriječit će BiH da prizna Kosovo

"Republika Srpska ima kapacitete spriječiti da se u BiH prihvati odluka o eventualnom jednostranom proglašenju neovisnosti Kosova", izjavio je premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

"Republika Srpska će odbiti zahtjeve prema Bosni i Hercegovini da se prizna neovisnost Kosova i mislimo da to nije beznačajna stvar, jer je BiH zemlja, u regionalnom smislu, veoma bliska tom problemu i ako imate jednu takvu situaciju da susjedi ne priznaju takvo stanje onda treba da se zamisle oni koji to čine, a koji su tisućama kilometara daleko odavde", rekao je Dodik u izjavi koju prenosi banjalučki internet portal "Banjalukalive".

Dodik, naime, smatra kako razlozi za neovisnost Kosova "nisu validni".

Ova Dodikova izjava uslijedila je u vrijeme pojačanog političko-diplomatskog sučeljavanja zapadnih zemalja predvođenih Sjedinjenim Američkim Državama koje se zauzimaju za neovisnost Kosova i Rusije, a koja se protivi neovisnosti ove južne srpske pokrajine.

Dodajmo ovome kako se niti jedna zemlja koja je nastala raspadom bivše Jugoslavije, dosada se nije izričito izjasnila hoće li ili neće priznati proglašenje neovisnosti Kosova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika