22.01.2008. / 11:36

Autor: Katarina Zorić

SUPRUG GORDANE GETOŠ MAGDIĆ:

"Arambašić je zbog svojih grijeha ucjenjivao Gordanu"

Magdić tvrdi kako postoje dokazi da je i sam Arambašić počinio zločin u Domovinskom ratu, pa je to na neki način htio kompenzirati sa svojim školskim kolegom glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem

Danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku.

Glavašev odvjetnik Veljko Miljević zatražio je od sudskog vijeća da se trima udrugama koje su zatražile preispitivanje ustavnosti odluke Sabora o puštanju Glavaša na slobodu ne dopusti dolazak u sudnicu.

Istaknuvši kako nitko ne osporava pravo na mišljenje tih udruga, Miljević je rekao da one ipak izravno vrijeđaju pravo na Glavaševu obranu.

Sudac Željko Horvatović odbio je zahtjev Glavaševa odvjetnika objasnivši da svatko ima pravo izražavati svoje mišljenje o odlukama političkih predstavnika jer je to jedno od načela demokracije.

Suđenje je nastavljeno svjedočenjem Ivice Magdića, supruga trećeoptužene Gordane Getoš Magdić koji je u svom iskazu optužio njezinog tadašnjeg odvjetnika Radoslava Arambašića za iznuđivanje iskaza i ucjene.

Naveo je da je cijela obitelj bila nezdovoljna radom odvjetnika od trenutka kada je Gordani savjetovao suradnju s policijom i potpisivanje lažnog iskaza. Zato je, kaže Magdić, oca supruge Andriju Getoša odveo u Zagreb kako bi tražio savjet od predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, no on mu je rekao da mu ne može pomoći.

Magdić tvrdi da je Arambašić nakon Gordanina uhićenja počeo maltretirati cijelu obitelj. Njega je prijavio da zlostavlja kćer Lauru, kako bi mu oduzeo skrbništvo, dok je sestru Ana-Mariju Getoš ucjenjivao.

"Zbog toga sam mu zaprijetio - ako ne ostaviš moju obitelj, razbit ću ti glavu", istaknuo je Getoš dodajući kako je zbog te prijetnje pritvoren i osuđen na tri mjeseca uvjetne zatvorske kazne.

Magdić je također rekao da je osječki odvjetnik Gordani prijetio visokim zatvorskim kaznama ukoliko ona ne bude surađivala s policijom. "Arambašić je morao raditi na takav prljavi način zbog vlastitih grijeha u prošlosti", rekao je Magdić.Tvrdi, naime, kako postoje dokazi da je i sam Arambašić počinio zločin u Domovinskom ratu, pa je to na neki način htio kompenzirati sa svojim školskim kolegom glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Nakon Magdića, o uhićenju trećeoptužene u slučaju "selotejp" svjedočila je i njezina prijateljica Aleksandra Uzur-Burjan.

Sudac Željko Horvatović danas je odbio još jedan u nizu zahtjeva za puštanjem iz pritvora drugooptuženog Ivice Krnjaka te upozorio branitelje optuženih da će ih kazniti budu li i nadalje na svakoj raspravi tražili puštanje iz pritvora bez novih elemenata i argumenata za takvu odluku.

Suđenje se nastavlja sutra svjedočenjem novih svjedoka.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika