23.01.2008. / 10:04

Autor: Marko Biočina

PREVIRANJA

Zagrebački ogranak ruši vodstvo HNS-a

"Dualni model vođenja Hrvatske narodne stranke je istrošen. Takvim modelom stranka je izgubila konzistentnost, a prijeti joj i gubitak vjerodostojnosti. Samo potpuna promjena oba lidera sigurno demonstrira potrošeni model vođenja", stoji u zaključku sa sjednice

Sudeći po dokumentu koji je danas objavio Jutarnji list, ogranak HNS-a Zagrebačke županije zalaže se za odlazak Vesne Pusić i Radimira Čačića s čela stranke. Radi se o zaključku koji je predsjedništvo županijskog HNS-a donijelo na svojoj 59. sjednici održanoj prije dva dana.

"Dualni model vođenja Hrvatske narodne stranke je istrošen. Takvim modelom stranka je izgubila konzistentnost, a prijeti joj i gubitak vjerodostojnosti. Samo potpuna promjena oba lidera sigurno demonstrira potrošeni model vođenja", stoji u zaključku sa sjednice.

Ipak, predsjednik lokalne organizacije Josip Jambrač navodno je spriječio donošenje takvog zaključka. On je zanijekao da se na sjednici raspravljalo o takvim temama. S druge strane predsjednica stranke već tjednima provodi intenzivnu kampanju obilazeći županijske organizacije. Danas bi trebala posjetiti Međimurje, regiju gdje funkciju župana obnaša Josip Posavec, čovjek koji je već nekoliko puta najavio da će se kandidirati za čelo stranke.

Posavec je rekao kako se u potpunosti slaže s zaključcima zagrebačkog HNS-a te kako upravo na tom nezadovoljstvu temelji svoju unutarstranačku kampanju. "Činjenica je da u HNS-u postoji niz ljudi nezadovoljnih stranačkim vodstvom", rekao je Posavec dodavši kako mu se već dugo vremena masovno javljaju HNS-ovci nezadovoljni politikom trenutnog vodstva stranke.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika