23.01.2008. / 11:37

Autor: Katarina Zorić

SUĐENJE GLAVAŠU

Arambašić: Prijetili su mi smrću

Arambašić je odbacio sve tvrdnje o pritiscima, napomenuvši da je suradnja s policijom i "obrana istinom" bila odluka Gordane Getoš Magdić

Svjedočenjem odvjetnika Radoslava Arambašića na zagrebačkome Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku.

Arambašić je odbacio sve tvrdnje o pritiscima, napomenuvši da je suradnja s policijom i "obrana istinom" bila odluka Gordane Getoš Magdić. Ustvrdio je da se tijekom njezina saslušanja policija ponašala korektno.

"Andrija Getoš, otac Gordane Getoš Magdić, rekao mi je: 'Ako ona bude optužena, ti si pokojni.' Getoševi su me tretirali kao balavca, a iz njihovih je iskaza vidljivo da nisu u stanju koncizno i logično lagati", rekao je odvjetnik Arambašić.

Na posljenja dva ročišta odvjetnika Radoslava Arambašića otac, brat i suprug trećeoptužene Gordane Getoš Magdić optužili su da je svoju branjenicu prisilio na lažni iskaz policiji. Podsjetimo, Getoš je najprije teretila Glavaša i ostale, a zatim je promijenila iskaz tvrdeći da je bila žrtva policijske brutalnosti.

U petak očevid kuće iz slučaja "selotejp"Sudac Željko Horvatović najavio je danas da će sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda u petak pregledati ruševinu kuće u Osijeku gdje su prema optužnici u slučaju "selotejp" pripadnici Samostalne uskočke satnije 1991. zatvarali i zlostavljali srpske civile, a potom ih odvodili i likvidirali na obali Drave.

Mediji od početka devedesetih izvještavaju o zločinima koji su se dogodili u spornoj kući u Dubrovačkoj ulici, a tijekom suđenja u slučaju "selotejp" objavljeno je da se navodno mjesto zločina ruši.

Podsjetimo, sudac Horvatović je 15. siječnja prihvatio zahtjev tužiteljstva i od policije zatražio da zaustavi rušenje, no novi je vlasnik kuću u međuvremenu u potpunosti srušio. Tužiteljstvo vjeruje da je riječ o mjestu gdje su počinjeni zločini, pa je tražilo da se u kući napravi očevid za potrebe glavne rasprave.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika