25.01.2008. / 08:39

Autor: Katarina Zorić

PREGOVORI

Hrvatska poništava ZERP?

Prema nekim informacijama, dogovor sa Slovencima i Talijanima mogao biti postignut već idući tjedan

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da je u tijeku inicijativa europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna po kojoj bi Hrvatska do kraja ovog mjeseca poništila ZERP, javlja Media servis. Slovenci i Talijani danas su u Rimu trebali razgovarati o ZERP-u, ali je sastanak odgođen zbog pada Prodijeve Vlade.

O hrvatskom zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu trebali su razgovarati slovenski i talijanski inoministri Dimitrij Rupel i Massimo D'Alema.

Slovenski i talijanski pritisci oko ZERP-a ne jenjavaju, a ni oštri istupi najbližih hrvatskih susjeda nisu rijetkost. Međutim, premijer Ivo Sanader i dalje je samouvjeren, a rješenja traži u kvadrilateralnim pregovorima.

No, pitanje je s kim će Sanader službeno pregovarati kad i Talijani i Slovenci još uvijek stoje pri tvrdnji da o ZERP-u nema rasprave, a jedino rješenje je njegovo ukidanje.

U Vladi ipak vjeruju u uspjeh svoje diplomatske ofenzive, a Media servisu više izvora je potvrdilo kako bi dogovor sa Slovencima i Talijanima mogao biti postignut već idući tjedan.

Vezane vijesti

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Vođa Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, sudjeluje u Facebook chatu putem kojeg odgovara na pitanja građana, koje su mu postavljali tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika