29.01.2008. / 12:25

Autor: Katarina Zorić

STRANAČKA PREVIRANJA

Nezadovoljstvo u HNS-u

U HNS-u su nam potvrdili da sporni dokument uistinu postoji, ali da njegov sadržaj koji mediji objavljuju nije točan. Kažu da su promjene nakon izbora normalna pojava te da tu ne treba tražiti senzaciju

Posljednjih su dana sve češće informacije o nezadovoljstvu članova Hrvatske narodne stranke. Prema pisanju nekih medija, veći dio članstva želi smjenu predsjednice Vesne Pusić jer su nezadovoljni izbornim rezultatom, ali i ovlastima koje Vesna Pusić ima kao predsjednica. Da je nezadovoljstvo usitinu veliko pokazuje i dokument pod nazivom "Prilog smjernicama za promjenu Statuta HNS-a" kojim se traži smanjenje ovlasti predsjednice HNS-a, a koji ovih dana kruži među članstvom.

Neslužbeno doznajemo da je veći dio članova nezadovoljan činjenicom da se na izbornom saboru stranke izravno biraju samo predsjednik stranke i predsjednik Središnjeg odbora. Stoga se pojavio prijedlog dijela članova prema kojemu sabor stranke treba birati pet potpredsjednika HNS-a, čime bi se toj funkciji dalo na važnosti. Nezadovoljni članovi traže i održavanje posebnog sabora stranke na kojem bi se radikalno izmijenio Statut, a tek se nakon ovih izmjena, kažu, treba održati sabor na kojemu bi se izabralo novo vodstvo HNS-a.

U HNS-u su nam potvrdili da sporni dokument uistinu postoji, ali da njegov sadržaj koji mediji objavljuju nije točan. Kažu da su promjene nakon izbora normalna pojava te da tu ne treba tražiti senzaciju. Članovi su zatražili promjene Statuta i o tome će se razgovarati, navode u HNS-u.

Predsjednica stranke Vesna Pusić ovih dana obilazi županijske organizacije stranke te na zajedničkim sastancima s lokalnim čelnicima analizira rezultate HNS-a na parlamentarnim izborima. Ona još uvijek nije odlučila hoće li se ponovno kandidirati za predsjednicu, ali, kako navode neki članovi, zaprijetila je odlaskom iz stranke ukoliko ona ili Radimir Čačić ne budu predsjednici HNS-a.

Sabor HNS-a trebao bi se održati krajem travnja ili početkom svibnja, a Vesna Pusić već je dobila protukandidata - čelnika međimurskog HNS-a Josipa Posavca. Sudeći prema nezadovoljstvu većeg dijela članova, protukandidata do proljeća bit će i više.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika