31.01.2008. / 13:52

Autor: Katarina Zorić

SLUČAJ GLAVAŠ

G. G. Magdić ispitivala bivšeg odvjetnika

Pitanja Gordane Getoš Magdić i odgovore njezina bivšeg ovjetnika Arambašića više su puta prekidali razni komentari

Svjedočenjem prvog branitelja trećeoptužene Gordane Getoš Magdić danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Branimiru Glavašu. Odvjetnik Radoslav Arambašić danas je odgovarao na pitanja svoje bivše branjenice Gordane Getoš Magdić. On je ponovno opovrgnuo njezine tvrdnje o tome da je pod policijskom prinudom u istrazi druge teretila za zločine.

Pitanja Gordane Getoš Magdić i odgovore njezina bivšeg ovjetnika Arambašića više su puta prekidali razni komentari stoga je sudac Željko Horvatović odvjetniku Anti Babiću zaprijetio novčanom kaznom, a Gordanu Getoš Magdić, koja je tražila da se njena pitanja zabilježe doslovno, upozorio je da mu ne diktira zapisnik. Tako, primjerice, u zapisnik nije ušla njena izjava da je njen nekadašnji odvjetnik lagao.

Ističući kako je trećeoptužena svojevoljno dala iskaz policiji u kojem je Branimira Glavaša i još neke pripadnike Samostalne uskočke satnije optužila za ubojstva osječkih Srba, odvjetnik Arambašić rekao je da Gordana Getoš Magdić nije "ni bespomoćna, ni naivna osoba".

Na njeno pitanje o tome zašto je bez njenog znanja otišao glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, Arambašić je odgovorio da je to učinio na njezin izričit zahtjev. Ponovio je da je Gordana Getoš Magdić u ovome suđenje željela dobiti status svjedoka kao i Krunoslav Fehir, što joj je na kraju odbijeno. Na pitanje 'Zašto ste mi lagali', koje je Getoš Magdić uputila Arambašiću, sud nije dozvolio odgovor.

Odvjetnik Arambašić još je jednom istaknuo da se i dalje boji njezine obitelji te je podsjetio na prijetnje njezina supruga Ivice Magdića. Podsjetimo, Arambašić je već ranije na sudu izjavio da su mu otac, brat i suprug Gordane Getoš Magdić prijetili "da je mrtav ako Gordana bude osuđena" i "da će mu razbiti glavu".

Odvjetnik Arambašić naglasio je da je u Osijeku i dalje suočen s raznim prijetnjama."Moje prijatelje upozoravaju da ne hodaju sa mnom po gradu jer bi mogli 'popušiti' metak", rekao je Arambašić dodavši da je po Osijeku distribuiran i film u kojem ga se prikazuje kao osobu koja najprije izvuče novac od stranaka, a onda ih ostavi na cjedilu.

Zbog njegova dugotrajnog svjedočenja sudsko je vijeće za sutra odgodilo saslušanje osječkog tužitelja Željka Krpana te vještaka grafologa.

"I Arambašić je prijetio"

Tvrdnje o prijetnjama u sudnici nakon pauze izrekla je i odvjetnička klupa Branimira Glavaša i ostalih optuženih za ratne zločine nad osječkim Srbima 1991. Naime, Petar Šale, odvjetnik drugooptuženog Ivice Krnjaka, tražio je da se u sudski zapisnik unese da je Arambašić izlazeći iz sudnice prišao odvjetničkom timu i počeo prijetiti.

"Rekao je sram vas bilo i imao je namjeru fizički napasti", rekao je Šale, no, predsjednik sudskog vijeća Željko Horvatović kazao je kako je njegov zaključak da je svjedok očito bio isprovociran nekim postupcima obrane.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika