11.02.2008. / 17:01

Autor: Katarina Zorić

OSIJEK

Anonimna prijeteća pisma svjedocima u slučaju Glavaš

Policija je o svemu obavijestila odvjetništvo i traga za autorima pisama

Dvojica Osječana, koji su navodno svjedočili o istrazi o ratnim ubojstvima u Osijeku u slučaju Glavaš, dobila su proteklog tjedna anonimna prijeteća pisma. Jedan od njih prijeteću je poruku dobio adresiranu na radno mjesto, a drugom je pismo stiglo na adresu na kojoj radi njegova supruga.

Kako javlja HRT, nije riječ o tajnim svjedocima. Jedan je od njih nedavno svjedočio na zagrebačkom Županijskom sudu i to mu nije prva prijetnja. Za život strahuje i drugi primatelj koji je o saznanjima kao tadašnji član Kriznog štaba svoj iskaz dva puta dao policiji, no još nije pozvan za svjedoka.
Pismo istog sadržaja navodno je stiglo i na jednu zagrebačku adresu. HRT neslužbeno doznaje da ga je primio Vladimir Faber, bivši načelnik Policijske uprave osječko-baranjske i jedan od svjedoka u takozvanom slučaju Selotejp.

Glavaševa obrana tvrdi kako to s njezinim branjenikom nema veze.Policija je o svemu obavijestila odvjetništvo i traga za autorima pisama. Protiv nepoznatog počinitelja podnijeli su prijavu za kazneno djelo prijetnje.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika