12.02.2008. / 08:42

Autor: Marko Biočina

SUKOB U SDP-U

Milanović ignorira Pančića

Kako tvrde izvori iz SDP-a, Milanović uopće ne želi otvarati sukobe s pojedinim nezadovoljnicima poput Pančića, kojeg smatra politički nevažnim

Nakon što je u jučerašnjem intervjuu Ivica Pančić iznio niz teških kritika na račun Zorana Milanovića i pozvao ga da podnese ostavku, svi su očekivali reakciju prvog čovjeka stranke. Ipak, to se nije dogodilo. Pančić je jučer u središnjici prisustvovao sastanku zastupničkog kluba, tamo je bio i Milanović koji ga je, navodno, potpuno ignorirao.

Kako tvrde izvori iz SDP-a, Milanović uopće ne želi otvarati sukobe s pojedinim nezadovoljnicima poput Pančića, kojeg smatra politički nevažnim. Među Milanovićevim pristašama vlada uvjerenje kako se Pančić na tako oštar medijski istup sigurno nije odlučio sam te da iza njega stoji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Također, čvrstu potporu Milanoviću izrazilo je nekoliko istaknutih članova vodstva stranke. "U kampanji smo sve radili timski, odluke su donošene jednoglasno i ne može nitko govoriti o odgovornosti jednog čovjeka. Milanović ne treba davati nikakve ostavke jer nema razloga za to.", smatra potpredsjednica stranke Milanka Opačić.

Mnogi su članovi SDP- a Pančiću zamjerili način na koji je odlučio iznijeti optužbe na račun Milanovića. Šef splitskog SDP-a Veljan Radojković smatra kako se o takvim stvarima ne treba raspravljati preko novina.

"Kao što Milanoviću ne odobravam da preko novina određuje tko će biti kandidat za gradonačelnika Splita, tako ni Pančiću ne odobravam što s predsjednikom raspravlja preko medija.", kaže Radojković.

S tim se slaže i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić. "Najlakše je dobiti naslovnicu na destrukciji. Neću ulaziti u polemiku s Pančićem, ali podsjećam ga da se svatko može kandidirati jer uskoro imamo konvenciju. Moj stav je jasan. Ako je za sve kriv ili zaslužan jedan čovjek, onda je SDP u velikim problemima.", zaključio je Mršić

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika