13.02.2008. / 11:36

Autor: Katarina Zorić

PRIJETEĆA PISMA

Novinaru Dragi Hedlu prijete smrću

Drago Hedl primio je jučer na svoju kućnu adresu novo prijeteće pismo sljedećeg sadržaja: Cinker, tajni svjedok, pazi na se!!!, Omerta

Zamjenik glavne urednice Feral Tribunea Drago Hedl primio je jučer na svoju kućnu adresu novo prijeteće pismo, javlja HRT. U omotnici, s poštanskim žigom Belog Manastira i datumom 11. veljače, Hedlu je upućena prijetnja smrću s velikom mrtvačkom glavom i tekstom sljedećeg sadržaja: Cinker, tajni svjedok, pazi na se!!!, Omerta, priopćilo je uredništvo Feral Tribunea. Jučer poslijepodne Hedl je prijetnju prijavio policiji kojoj je predao omotnicu i sadržaj pisma. Podsjetimo, pismo istog sadržaja proteklih dana dobilo je još nekoliko osoba koje su na različite načine povezane sa suđenjem Branimiru Glavašu.

"Najnovija prijetnja našemu novinaru i uredniku nastavak je pritisaka na njegov novinarski rad u kojem je razotkrio mnoge detalje vezane uz ratne zločine u Osijeku, koji su potvrđeni kasnijom istragom, te podizanjem optužnice protiv Glavaša i šestorice. Zbog toga je izložen višegodišnjim prijetnjama i stalnom telefonskom uznemiravanju. Hedlu je prijetnja slična sadržaja upućena i u prosincu 2005., kada mu je također u pismu pristiglom na njegovu kućnu adresu zaprijećeno kako će biti ubijen i on i njegov Levar. Spominjanje 'njegova Levara', očito, odnosilo se na Krunoslava Fehira, nekadašnjeg pripadnika jedinice kojom je zapovijedao Glavaš, koji je u Feralu dao dramatičan iskaz o mučenju i maltretiranju svjedoka koji su, tijekom ispitivanja u garažama pod prozorima Glavaševa ratnog ureda, bili prisiljeni piti kiselinu iz akumulatora", ističe Feral Tribune.

Napominju da je u svibnju 2006. Hedl bio izložen najtežim uvredama i verbalnim prijetnjama smrću Davora Borasa, predsjednika mladeži HDSSB-a, stranke koju je osnovao i čiji je saborski zastupnik Branimir Glavaš. Zbog te prijetnje Boras je pravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu.

"Prijetnje našemu novinaru datiraju još od sredine devedesetih, kada mu je Glavaš putem jednog tadašnjeg saborskoga zastupnika poručio da će ga, zbog njegova pisanja o ratnim zločinima u Osijeku, pretvoriti u prah i pepeo. Od tada Glavaševe prostačke uvrede na Hedlov račun, plasirane u medijima, ne prestaju, a prijetnje našem uredniku, dolaze iz krugova bliskih Glavašu", naglašava uredništvo Feral Tribunea.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika