13.02.2008. / 13:47

Autor: Katarina Zorić

KOSOVO

Cestovne barikade na Kosovu

Blokade se nalaze na cestovnim raskrižjima u Mitrovici i na mostu preko rijeke Ibar koji vodi na albansku stranu

U sjevernom dijelu Kosova koje kontroliraju Srbi pojavile su se cestovne barikade na kojima stoje ''nova lica'', javlja Reuters. Inače, ovaj se eufemizam koristi za članove srbijanske sigurnosne službe.

Blokade se nalaze na cestovnim raskrižjima u Mitrovici i na mostu preko rijeke Ibar koji vodi na albansku stranu. Blokade su u neposrednoj blizini francuskih mirovnih snaga, a ovo je područje crta razgraničenja između Albanaca i Srba na Kosovu. "Svi smo mi srbijanski policajci ako želite tako formulirati. Ako Albanci žele zauzeti sjever Kosova, mi ćemo se braniti. Srbi su spremni ", izjavio je 29-godišnji Boris.

Glasnogovornik EUFOR-a David Fiedler izjavio je da EUFOR prati situaciju na Kosovu te da je spreman reagirati bude li potrebno. Najavio je i pojačanja vojnih snaga u slučaju pogoršanja sigurnosne situacije u regiji. Podsjetio je da postoje planovi za svaku situacija kako za BiH, tako i za Kosovo.

U međuvremenu, policija Republike Srpske u BiH u povećanoj je pripravnosti zbog mogućih prosvjeda nakon što vlada kosovskih Albanaca proglasi neovisnost. Srpski pokret nevladinih asocijacija najavio je prosvjede diljem RS-a.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika