15.02.2008. / 10:34

Autor: Katarina Zorić

(NE)USPJEH

Danas zadnji dan bojkota kupnje

Iako su ankete Udruge za zaštitu potrošača pokazale da su građani prihvatili poziv na bojkot kako bi lakše utjecali na pad cijena, iz Hrvatske udruge poslodavaca poručuju da je poziv promašen

Danas je zadnji dan bojkota kupnje, a Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske i Hrvatska udruga za zaštitu potrošača izvijestit će na konferenciji za novinare o učincima akcije.

Iako su ankete Udruge za zaštitu potrošača pokazale da su građani prihvatili poziv na bojkot kako bi lakše utjecali na pad cijena, iz Hrvatske udruge poslodavaca poručuju da je poziv promašen. "U prodajnim centrima diljem zemlje kupovali su deseci tisuća građana, a posjećenost trgovina i kupovina proteklih dana bili su uobičajeni za veljaču", tvrdi predsjednik HUP-a Đuro Popijač napominjući da su "košarice i kolica jednako pune kao i prošlogodišnjeg prvog vikenda u veljači".

Predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Vesna Brčić-Stipčević, pak, ističe kako su ankete pokazale da 80 posto građana zna za akciju te da ih je većina bar djelomično sudjelovala u bojkotu. "Svi mogu vidjeti da je posjet prodavaonicama, pogotovo onima većima, opala", kaže Vesna Brčić-Stipčević.

Akcija suzdržavanja od kupnje tjedan dana pokrenuta je kako bi se potaknulo trgovce da snize cijene.


Vezane vijesti

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Najviše cijene motornih benzina od ponoći će biti niže od 13 do 15 lipa po litri, a dizelska će goriva pojeftiniti od 15 do 18 lipa, pokazuju podaci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika