18.02.2008. / 15:19

Autor: Katarina Zorić

SLUČAJ GLAVAŠ

Svjedok tvrdi da je G. G. Magdić ispitana bez prisile

Gerovac je opovrgnuo da je policija iznudila iskaze nekih optuženika koji su s egzekucijama Srba na obali Drave povezali Branimira Glavaša i druge pripadnike Samostalne uskočke satnije

Svjedočenjem policajca Antonija Gerovca na zagrebačkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Branimiru Glavašu i ostalima u slučajevima "garaža" i "selotejp". Gerovac je opovrgnuo da je policija iznudila iskaze nekih optuženika koji su s egzekucijama Srba na obali Drave povezali Branimira Glavaša i druge pripadnike Samostalne uskočke satnije.

Kao i trojica policajaca saslušanih na zagrebačkom Županijskom sudu prošloga tjedna, današnji svjedok Antonio Gerovac sudjelovao je ispitivanju optuženih Gordane Getoš Magdić i Mirka Sivića u listopadu 2006. "Notorna je laž da su nad trećeoptuženom tijekom ispitivanja bile primijenjene okrutne, brutalne i monstruozne metode", rekao je Gerovac odgovarajući na optužbe Gordane Goetoš Magdić i njene obitelji da je njen iskaz iznuđen silom i ucjenama. Dodao je da se cijelo saslušanje odvijalo po zakonu i bez ikakve prisile.

Gerovac se prisjetio da je Gordana Getoš Magdić nakon dolaska u policiju najprije bila bahata, bacala stvari i prijetila svojim vezama. No, uskoro je s policajcima uspostavila normalan kontakt i objasnila da ništa ne želi govoriti jer se boji za svoj i život svoje obitelji.

Pri tome je ostala i nakon što su u policiju došli njen otac Andrija Getoš i odvjetnik Radoslav Arambašić. Međutim, kako kaže Gerovac, sljedećeg se dana predomislila i odlučila dati iskaz. Svjedok je istaknuo kako mu nije poznato zbog čega je Getoš Magdić promijenila mišljenje.

"Tada je započelo ispitivanje kojemu je uz odvjetnika prisustvovao tužitelj Željko Krpan i zapisničarka, a kako je potrajalo satima radili smo pauze kad god bi netko zamolio i sve je prošlo bez problema", rekao je Gerovac dodavši da su nakon davanja spornog iskaza Gordani Getoš Magdić i njenom odvjetniku pročitali zapisnik i tražili da ga dobro promotre prije potpisivanja. Tvrdi da tada nitko nije imao primjedbe.

Prisjećajući se Sivićeva saslušanja Gerovac je naveo da je on u policiji bio prije Getoš Magdić. U iskazu je potvrdio ranije sumnje oko povezanosti s ratnim zločinima i sve je također prošlo bez problema, ustvrdio je svjedok Antonijo Gerovac.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika