18.02.2008. / 19:19

Autor: Katarina Zorić

PRIJETEĆA PISMA

Feral traži zaštitu Europske komisije

Na međunarodnu akciju Feral se odlučio nakon što je Glavašev odvjetnički tim najavio da će tužiti i tražiti milijun kuna odštete zbog naslovnice tog tjednika na kojoj je preslika prijetećeg pisma koje je dobio Feralov novinar Drago Hedl s naslovom Glavaševe prijetnje

Redakcija splitskog tjednika Feral Tribune obratit će se Europskoj komisiji i svim međunarodnim tijelima zaduženim za pregovore s Hrvatskom. Kažu kako ih žele upozoriti na skandalozni tijek suđenja Branimiru Glavašu i sramotne događaje koji ga prate, a odgovornima smatraju službenu hrvatsku politiku, javlja HINA.

Na međunarodnu akciju Feral se odlučio nakon što je Glavašev odvjetnički tim najavio da će tužiti i tražiti milijun kuna odštete zbog naslovnice tog tjednika na kojoj je preslika prijetećeg pisma koje je dobio Feralov novinar Drago Hedl s naslovom "Glavaševe prijetnje".

Glavaševu tužbu Feral doživljava kao drsko zastrašivanje i poruku hrvatskim medijima da paze kako pišu o njegovu slučaju inače im se sprema financijsko uništenje. Dodaju da će međunarodna tijela izvijestiti o kronici pritisaka koji su iz Glavaševa tabora i njegovih odvjetnika upućivani svjedocima i novinarima.

Ističu da prijetnje smrću novinarima i svjedocima, javna diskreditiranja ljudi uključenih u istragu ratnih zločina u Osijeku te otvoreno zastrašivanje nezavisnih medija koincidiraju s puštanjem Glavaša iz pritvora na slobodu.

Zbog zastrašivanja i pritisaka na nezavisne medije Feral će zatražiti i potporu relevantnih strukovnih udruga, uključujući i potporu Svjetske novinarske federacije.

Miljević u sukobu interesa?Splitski tjednik napominje i da je zagrebački odvjetnik Veljko Miljević kao potpredsjednik HHO-a bio u prilici imati uvid u iskaze svjedoka u slučaju Glavaš koji su se obraćali toj nevladinoj udruzi te ih poslije zlorabiti u interesu obrane svog branjenika.

Glavašev odvjetnik Miljević odbacuje tvrdnje Ferala. "Ja sigurno u ništa od toga nisam imao uvida", rekao je Miljević istaknuvši da takve tvrdnje mogu iznositi jedino osobe koje ne znaju kako funkcionira HHO. "Uvid u spise imaju osobe u uredu, a u konkretnom slučaju ured na terenu u Osijeku", objasnio je Miljević. Dodao je kako vjeruje da u slučaju Glavaš nitko nije imao uvid u spomenute izjave.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika