19.02.2008. / 08:17

Autor: Marko Biočina

ANALIZA

Nastavlja se pad dolara

Valutni par EUR/USD je s krajem prošle godine dostigao maksimalnu cijenu od 1.4970 gdje se gledano s aspekta Tehničke analize nalazi jaki otpor, te se od te cijene počeo spuštati prema dolje formirajući u svojoj korekciji kako vidimo na slici oblik trokuta. Jedinstvena europska valuta je u odnosu na Američki dolar prilično snažna te postoje određena mišljenja deviznih špekulanata da će taj vrh ostati „neosvojen“ jedan dužio period, te stoga Euro dugoročno možemo očekivati na razinama 1.3500 i 1.3000 ako se ove spekulacije pokažu točnima.

S druge strane vođeni fundamentalnim pokazateljima te nagovještajima ili špekulacijama o recesiji američkog gospodarstva postoje određena mišljenja da će dolar i dalje nastaviti svoj pad ta da ga možemo očekivati na razinama 1.5250- 1.5300 ili čak i razina od 1.6000.

Ako pak gledam situaciju u proteklih nekoliko mjeseci vidimo da se euro kreče u rangu od 400-500 pipseva . To je odlična situacija za dnevnu trgovinu i mnogi vješti trgovci su je iskoristili špekulirajući u osobne svrhe. S aspekta dnevne analize možemo očekivati testiranje linije potpore ako se nastavi silaz koji je danas započet.


Mario Tomljanović, analitičar AdmiralMarkets

Vezane vijesti

"Talibanska demonstracija sile loš znak za budućnost"

"Talibanska demonstracija sile loš znak za budućnost"

Usklađeni talibanski napadi u Kabulu i drugdje, završeni u ponedjeljak nakon 17 sati borbe s 47 žrtava, najmasovniji su napadi u 10 godina rata i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika