21.02.2008. / 13:33

Autor: Katarina Zorić

PULA

Eksplodirala vozila u vlasništvu Albanaca

Pripadnici albanske nacionalne manjine odmah su se sastali i razgovaraju o događaju iza zatvorenih vrata

Noćas su u Puli eksplodirala dva kombija dviju različitih pulskih pekarnica. Dojavu o eksploziji i požaru vozila u ulici Gregovica MUP je zaprimio u 2,18 sati, a samo minutu kasnije i dojavu o eksploziji vozila u Rovinjskoj ulici. Ozlijeđenih nema, a vozila su uništena. Sumnja se da je ispod vozila bila postavljena nepoznata eksplozivna naprava. Riječ je o vozilima hrvatskoga i makedonskog državljanina, no obojica su albanske nacionalnosti.

Pripadnici albanske nacionalne manjine odmah su se sastali i razgovaraju o događaju iza zatvorenih vrata. U Pulu je iz Rijeke stigao i Muhamed Čenaj, brat vlasnika jedne od pekarnica. "Baš ispred MUP-a dobijem poruku od mog sina kojemu je netko poslao poruku: 'Nemojte ni slučajno dignut' glavu gore jer i vama će biti ista stvar kao vašem rođaku u Puli. Kosovo je srce Srbije i bit će zauvijek tako kako ti piše ispred pekare,'" izjavio je Čenaj za HTV.

Ispred pekarnice Istra u Rovinjskoj ulici i ispred kuće vlasnika druge pekarnice koja se također zove Istra traje očevid. Iz Zagreba su stigli MUP-ovi zaposlenici Centra za kriminalistička vještačenja. Svjedoci kažu da je detonacija bila iznimno snažna te da je aktivirala alarme na parkiranim vozilima u okolnim ulicama.

Albanac u Trogiru kažnjen zbog zastavaHrvatskom državljaninu albanske nacionalnosti Palušu Bisaku koji 40 godina živi u Trogiru, policija je oduzela albansku i američku zastavu i novčano ga je kaznila s obrazloženjem da je počinio prekršaj. Naime, u nedjelju, 17. veljače na prozoru svoje kuće u neposrednoj blizini Čiovskoga mosta izvjesio je zastave SAD-a, Albanije i Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon povratka kući sa slavlja organiziranog u povodu neovisnosti Kosova, Bisaku je zatekao policajca u svojem dvorištu koji ga je upozorio da zastave mora ukloniti jer ih je izvjesio bez javnog poziva. Kako to nije učinio policija mu je sutradan ujutro privremeno oduzela albansku i američku zastavu. Kažnjen je i novčanom kaznom od 300 i 500 kuna, s obrazloženjem da je počinio prekršaj.

Ogorčen postupkom policije Bisaku je Prekršajnom sudu podnio prigovor u kojem navodi da je za sve Albance 17. veljače povijesni dan.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika