22.02.2008. / 13:14

Autor: Katarina Zorić

PRIJETNJA ZBOG KOSOVA

Rusija spremna primijeniti silu

Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje. Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka, istaknuo je Kaminin

Ruski predstavnik u NATO-u Dmitrij Rogozin najavio je danas da bi Rusija mogla "primijeniti silu", budu li NATO i Europska unija "izazivali" UN u vezi s Kosovom.

"Prihvati li Europska unija danas jedinstveno stajalište i prekorači li NATO svoj mandat na Kosovu, te će organizacije izazvati Ujedinjene narode, pa ćemo i mi onda polaziti od činjenice da trebamo primjenjivati grubu silu, koja se zove oružana sila, da bi nas se poštovalo", izjavio je Rogozin na videokonferenciji iz Bruxellesa, a prenosi agencija Interfax.

Glasnogovornik ruske diplomacije Mihail Kaminin izrazio je žaljenje Rusije zbog jučerašnjeg nasilja Beogradu, ali je odgovornost prebacio na zemlje koje su priznale jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova.

"Ono što se dogodilo sinoć u Beogradu izaziva žaljenje. Ali snage koje su poduprle jednostrano priznanje Kosova morale bi biti svjesne posljedica takvog postupka", istaknuo je Kaminin.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika