01.03.2008. / 11:06

Autor: Katarina Zorić

KOSOVO

Feith: Nećemo dopustiti podjelu Kosova

"Koalicija prijatelja Kosova snažno je opredijeljena da ne dopusti podjelu Kosova jer to nije predviđeno planom UN-ova posrednika Marttija Ahtisaarija", rekao je Feith

Vlasti u Beogradu pokušavaju prekinuti vezu između albanske većine i srpske manjine na Kosovu, a to bi moglo dovesti do podjela u ovoj tek osamostaljenoj državi, rekao je sinoć u Prištini izaslanik Europske unije na Kosovu Pieter Feith.

"Koalicija prijatelja Kosova snažno je opredijeljena da ne dopusti podjelu Kosova jer to nije predviđeno planom UN-ova posrednika Marttija Ahtisaarija", rekao je Feith nakon sastanka s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem.

Thaci je rekao kako se na Kosovu neće dopustiti funkcioniranje paralelnih institucija te da su institucije Kosova prava adresa za sve građane. Ocijenio je da je sigurnosna situacija pod punim nadzorom, da ima reakcija koje su razumljive, ali da sve ide u skladu s planom domaćih i međunarodnih institucija.

Istaknuo je da će Europska misija EULEX biti raspoređena na cijelom teritoriju Kosova i da će kosovske institucije s njom imati vrlo dobru suradnju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika