02.03.2008. / 10:34

Autor: Katarina Zorić

REAKCIJA

Prosvjed hrvatskih navijača u Vukovaru

Njihov je dolazak reakcija na napad veće skupine maskiranih navijača nogometnog kluba Crvena zvezda koji su kamenovali Učenički dom u Borovu naselju 14. veljače

U Vukovaru se okupilo oko tri tisuće navijača više hrvatskih nogometnih klubova, među kojima i zagrebačkog Dinama, splitskoga Hajduka, vinkovačke Cibalije i drugih. Navijači su okupili ispred vukovarskog hotela Dunav nakon čega su na spomeniku križu u znak potpore Vukovarcima položili vijenac.

Prije i nakon polaganja vijenca navijači su pjevali pjesme poput "Moja domovina", "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati!" te "Ajmo Ustaše!", a čuli su se i poklici "Ubij, ubij Srbina!", "Hrvatska nezavisna država" te pjesme posvećene Anti Gotovini.

Došlo je i do naguravanja između policije i nekolicine navijača ispred trgovine 'Varteks' koji su bili u vidno alkoholiziranom stanju, ali to je trajalo svega desetak sekundi. Okupljanje osigurava oko 500 policajaca, a sve je puno i policijskih kamera, kojima policija snima i nadzire navijače kako ne bi došlo di nekih incidenata.

Dolazak navijača u Vukovar reakcija na napad veće skupine maskiranih navijača nogometnog kluba Crvena zvezda koji su kamenovali Učenički dom u Borovu naselju 14. veljače. Napadači su vrijeđali Hrvatsku i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana te su uzvikivali "Ovo je Srbija", a učenicima doma prijetili su na nacionalnoj osnovi.

Vukovar su, podsjetimo, prije tri dana preplavili ćirilični grafiti navijača Crvene zvezde, poznatijih kao Delije.

Vezane vijesti

HNS prihvatio prijedlog zabrane gostovanja navijača

HNS prihvatio prijedlog zabrane gostovanja navijača

Dva dana nakon što su predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak i povjerenik za natjecanje Josip Brezni zatražili zabranu gostovanja navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika