03.03.2008. / 16:12

Autor: Ružica Đukić

Ekskluzivno

Blanka Vlašić: "Čeka me stresno razdoblje"

Splitska atletičarka, svjetska prvakinja u skoku u vis, u intervjuu za Extru otkriva da je prekinula vezu s dugogodišnjim dečkom Antoniom Ergotićem, govori o pripremama za nadolazeće svjetsko prvenstvo te priznaje da je velika paničarka

Skakačica u vis, koja je prošle godine osvojila prvo mjesto na svjetskom prvenstvu u Japanu, dvadesetčetverogodišnja Blanka Vlašić, nije više u vezi s Vinkovčaninom Antoniom Ergotićem s kojim je krajem prošle godine proslavila treću godinu veze. Iako je u intervjuima često naglašavala kako njezin dečko ima razumijevanja za njezino bavljenje sportom, na koji troši puno vremena, i kako joj je velika podrška, o razlozima njihova prekida nije željela govoriti.
S Blankom Vlašić razgovarali smo u splitskom hotelu Park, u deset sati ujutro, nakon što je odradila još jedan trening na kojem se pripremala za nadolazeće svjetsko dvoransko prvenstvo.
EXTRA: Ovog vikenda počinje svjetsko dvoransko atletsko prvenstvo u Španjolskoj. Kako se pripremate za natjecanje?
- Sad mi je više nego ikad potreban mir da se mogu fokusirati na to. Ne volim se razletjeti na sto strana. Kad izgubim fokus, odmah me hvata panika. Sve smo, eto, podredili svjetskom prvenstvu. I obveze prema medijima, sponzorima te snimanje nekih reklama. Bit će mi veselo poslije prvenstva. Sad uglavnom treniram i mirno provodim dane. To mi u ovom trenutku najviše i odgovara. Moram ugoditi sebi najviše što mogu zato što znam da me čeka veliki stres.
EXTRA: Kako vam izgleda uobičajeni dan prije tako velikog natjecanja?
- Sad, u periodu kad skačem i kad sam u formi, treniram svaki drugi dan dva puta a inače jednom tjedno. To su više održavajući treninzi. Doba od otprilike 10 ujutro do podne je neko moje slobodno vrijeme koje provodim onako kako mi odgovara ili, ako je radni dan, obavljam neke tekuće obveze. Ponekad odem na masažu, u saunu... Svakodnevno poslije ručka spavam i nemam vremena za neke druge velike planove. Odgovara mi to. Ne mogu biti na sto mjesta u isto vrijeme.
EXTRA: Postoje li ipak pozivi koje ne odbijate?
- Uglavnom je tu riječ o privatnim pozivima, recimo, kad me mama zove da dođem jer me nije dugo vidjela ili kad me zovu prijatelji. Za njih uvijek stvarno imam vremena, bar 15 minuta.
EXTRA: Kako se sada osjećate, nakon što se malo smirila euforija radi vaših velikih uspjeha prošle godine a koje ste nastavili i početkom ove?
- Prošlu godinu gledam kao početak niza mojih godina. Stvari su sjele na svoje mjesto i pokazala sam ono što mogu. Mislim da to ne mora nužno biti samo jedna godina nego više njih.
EXTRA: Nedavno je u vašem gradu Splitu održan i drugi po redu atletski miting skakačica. Jeste li zadovoljni time kako je sve prošlo?
- Mislim da je i prošle i ove godine bilo fenomenalno. Često me na nekim natjecanjima pitaju kakva je atmosfera i žele da ih malo pohvalim, ali meni nakon Splita nema atmosfere. Ne može se to doživjeti. Mislim da je tako sa svima. Na rijetko kojim drugim mitinzima je toliko ljudi i takvo navijanje i euforija. Ustvari, užasno je teško i skakati pod tim uvjetima. Koliko god je motivirajuće, to je i stresno. Srce ti želi iskočiti, a moraš biti smiren. Taj Split psihički iz mene izvuče sve. Ujutro sljedećeg dana sam prazna.
EXTRA: Već pet godina ne stanujete s roditeljima. Koliko stignete, uz vaš ritam života, kuhati, pospremiti?
- Imam, naravno, kućanske obveze. Pokušavam kuhati svaki dan. Ako baš ne stignem, naručim neki makrobiotički obrok. Kad sam kod kuće i imam pripremni period, dva puta tjedno sve počistim i operem. Nemam veliki stan tako da to nije problem, sve je već rutinski. Najgore mi je kad se vratim s natjecanja i brzo moram nekamo otići pa ne stignem oprati rublje.
EXTRA: Kada se budite ujutro?
-U šest i trideset, bilo da imam odmor ili nemam. Naviknuta sam na to, takav mi je bioritam i da ne navijem sat. Jutro mi je najdraži dio dana. Nekako mi je najoptimističnije.
EXTRA: Živite pravim sportskim životom, trenirate, jedete isključivo zdravu hranu. Imate li ikakav porok?
- Pa, ne znam, pokušavam ih izbjegavati. Tako sam si postavila stvari.
EXTRA: Odete li, primjerice, u kockarnicu?
- Nemam sreće što se tiče kocke. Sad sam nedavno bila u Monte Carlu i išla sam u hotelu na onaj Jednoruki Jack. Uložila sam 10 eura i izgubila. Igrala sam čisto zato da kažem da sam bila u Monte Carlu i da sam kockala.
EXTRA: Kad ste zadnji put popili alkoholno piće?
- Ne znam, vjerojatno je to bio neki šampanjac na nekom primanju ili slično.
Više u novoj Extri...

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika