14.03.2008. / 10:54

Autor: Katarina Zorić

SUĐENJE

Gordani Getoš Magdić pozlilo, Faberovo svjedočenje odgođeno

"Ona je prestala jesti nakon susreta s Vladimirom Faberom u dvorištu Županijskog suda, kada joj je ovaj navodno prijetio", rekao je odvjetnik Babić. Kaže da ne zna provodi li se kakva istraga vezana uz ovaj događaj na sudu kako bi se utvrdilo je li Faber prijetio ili nije

Svjedočenje bivšeg načelnika PU Osječko baranjske Vladimira Fabera odgođeno je zbog zdravstvenih poteškoća Gordane Getoš Magdić, javlja Index.hr. Gordani Getoš Magdić navodno je pozlilo od posljedica štrajka glađu, njezin odvjetnik Ante Babić izlazeći iz sudnice rekao je da je sudac Željko Horvatović netočno unio u zapisnik da je ona danas počela štrajkati glađu.

"Ona je prestala jesti nakon susreta s Vladimirom Faberom u dvorištu Županijskog suda, kada joj je ovaj navodno prijetio", rekao je odvjetnik Babić. Kaže da ne zna provodi li se kakva istraga vezana uz ovaj događaj na sudu kako bi se utvrdilo je li Faber prijetio ili nije. "Moja klijentica je zatražila izvješće o tome, a ono još uvijek nije stiglo", kazao je Babić.

Otac trećeoptužene Andrija Getoš vidno uzrujan rekao je kako nije znao da je njegovoj kćeri sinoć pozlilo, a uznemirila ga je i izjava državne odvjetnice Jasmine Dolmagić koja je rekla da si je Gordana Getoš Magdić sama kriva za svoje zdravstveno stanje.

"Nije istina da je ona sama kriva što štrajka glađu", rekao je Getoš istaknuvši da su "krivi pravosudni policajci koji su dopustili da Faber izađe u dvorište suda i čeka tamo još 15 minuta dok njegova kći nije došla, a onda joj je on izgovorio te prijetnje".

Na pitanje znači li to da Faber nije govorio istinu kada je rekao da ju je samo pozdravio kada su se sreli, odvjetnik Babić je odgovorio: "Po Gordaninom kazivanju i onome što sam ja napisao u tom prigovoru, nije govorio istinu".

Navodno postoji i snimak sigurnosne kamere na tom mjestu u dvorištu i Babić je čuo za to, ali nije vidio snimak. Odvjetnik Babić smatra da je sudac Horvatović u ovom slučaju neutralan.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika