17.03.2008. / 16:24

Autor: Katarina Zorić

DEMANTIJ

MORH odbacio tvrdnje o gradnji vojne baze NATO na Pelješcu

Odbacujući tvrdnju iz naslova članka objavljenog u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji "Vojna baza NATO-a ipak kod Pelješca", MORH ističe kako je u Dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga RH definirana "potreba pomorske luke Jug"

Ministarstvo obrane RH u današnjem priopćenju odbacuje novinske tvrdnje da će na otoku Pelješcu biti vojna baza NATO te ističe kako nikakve vojne baze NATO-a neće biti niti na dalmatinskoj obali, niti bilo gdje drugdje u Hrvatskoj.

Odbacujući tvrdnju iz naslova članka objavljenog u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji "Vojna baza NATO-a ipak kod Pelješca", MORH ističe kako je u Dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga RH definirana "potreba pomorske luke 'Jug'".

"Njezina osnovna svrha bit će luka za potrebe Obalne straže te objekt za smještaj satnije mornaričkog pješaštva uz mogućnost prihvata dodatnih snaga angažiranih na protupožarnim aktivnostima", ističe se u priopćenju. Ističe se i kako je evidentno da navedene aktivnosti na jugu Hrvatske Oružane snage RH nisu u mogućnosti adekvatno pokrivati iz, primjerice, Pule ili Splita.

"Luka 'Jug' stoga se nameće kao prihvatljivo rješenje, a navedena aktivnost realizirat će se u suradnji i kroz dogovor s lokalnim vlastima, ali i suglasnost građana, ističe MORH.

"Ako uzmemo u obzir niz civilnih zadaća navedene luke, uvjereni smo kako će i lokalne vlasti i građani prepoznati njezinu važnost. Početak ulaganja definiran je Dugoročnim planom razvoja za 2011. godinu, stoga je još ostalo dovoljno vremena za iznalaženje rješenja koje će zadovoljiti sve zainteresirane strane", stoji na kraju priopćenja iz MORH-a.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika