19.03.2008. / 08:39

Autor: Marko Biočina

VELIKA POMIRBA

Škoro vraća Glavaša u HDZ

Glavaš je za sada demantirao povratak u HDZ, ali bi na lokalnoj razini mogao koalirati s HDZ-om

Ukoliko Miroslav Škoro uspije u svom naumu, u Osijeku bi se mogao dogoditi veliki politički prevrat i povratak Branimira Glavaša u matičnu političku stranku HDZ. Prvi je o tom planu progovorio Anto Đapić, rekavši kako je za projekt "pomirba s Glavašem" zadužen Andrija Hebrang. Hebrang je odbio komentirati te Đapićeve tvrdnje, ali je zato HDZ-ov kandidat za osječkog gradonačelnika Miroslav Škoro potvrdio kako takav scenarij uopće nije nemoguć.

"Ono što sam naučio u ova četiri mjeseca u politici jest da je u politici sve moguće. Ovdje se ipak radi o hrvatskom generalu. U povijesti je bilo nezamislivih situacija. ako su se mogli pomiriti Mandela i apartheid, Francuzi i Njemci, Amerikanci i Japanci, ne vidim razloga da nešto u politici bude nemoguće. To je samo stvar trenutka i procjene. Tom analogijom možemo razgovarati i o tome je li netko prije deset godina mislio da će građani Srbije danas u Hrvatsku ulaziti bez viza. Protivim se podjelama u hrvatskom društvu i državi", rekao je Škoro.

Prema kuloarskim pričama u Osijeku, upravo je postavljanje popularnog pjevača na mjesto HDZ-ovog gradonačelničkog kandidata bio prvi korak u procesu približavanja te stranke i HDSSB-a. Naime, Škoro je u odličnim prijateljskim odnosima s Branimirom Glavašem, ali i njegovim zamjenikom Vladimirom Šišljagićem. Dokaz toga je i svojevremena Šišljagićeva izjava povodom HDZ-ove objave da će Škoro biti njihov kandidat u Osijeku. On je tada rekao kako to mijenja situaciju jer se "sa Škorom može o svemu dogovoriti".

S druge strane, Glavaš je za sada demantirao povratak u HDZ: "To ne dolazi u obzir! Krenuo sam vlastitim političkim putem. Želim im puno uspjeha i neka nas prihvate kao političku stvarnost čiji opstanak neće doći u pitanje".

Ipak, čak i ako se Glavaš ne vrati u matičnu stranku, vjerojatno će s njom koalirati na lokalnoj razini, a može se očekivati i da HSSSB-ovi zastupnici podupru Vladine prijedloge u Saboru kada to bude potrebno, kao u slučaju odluke o odgodi primjene ZERP-a.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika