19.03.2008. / 13:22

Autor: Katarina Zorić

UPOZORENJE

Jeremić: Ako priznate Kosovo, ne računajte na dobre odnose sa Srbijom

"Svaka država koja postupi u tom smislu ne može računati na dobre odnose s nama. Svaka država koja prizna ilegalnu državu Kosovo krši međunarodno pravo", rekao je Jeremić u Ateni

Nakon što su skoro priznanje Kosova najavile Hrvatska, Mađarska i Bugarska, srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je da države koje priznaju neovisnost Kosova ne mogu računati na dobre odnose sa Srbijom.

"Svaka država koja postupi u tom smislu ne može računati na dobre odnose s nama. Svaka država koja prizna ilegalnu državu Kosovo krši međunarodno pravo", rekao je Jeremić u Ateni nakon susreta s grčkom kolegicom Dorom Bakoyannis.

Jeremić je pozvao države, a posebno one iz regije da ne učine taj korak. "Nemojte povrijediti naš teritorijalni integritet i našu suverenost", rekao je Jeremić ističući da će se Srbija boriti svim pravnim, političkim i diplomatskim sredstvima protiv priznanja Kosova.

"Srbija će pokušati pronaći kompromisno rješenje u pogledu budućeg statusa Kosova pod okriljem Ujedinjenih naroda i uz pomoć naših prijatelja iz Europske unije. Taj kompromis nije nemoguć", dodao je srbijanski ministar vanjskih poslova.

Srbija je opozvala svoje veleposlanike iz 29 država koje su priznale Kosovo.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika