28.03.2008. / 10:30

Autor: Katarina Zorić

SUKOB

Ana Lovrin: Nema sukoba s Odvjetničkom komorom

Istaknuvši kako sve ide prema planu, ministrica je rekla da je ubacila u petu brzinu. Najavila je da se kreće u žestoku borbu protiv korupcije te da se može očekivati i pad krupnih riba

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin istaknula je kako nema sukoba Odvjetničke komore i Ministarstva pravosuđa oko odvjetničkih tarifa.

"Nema sukoba, mi imamo zajednički interes", rekla je ministrica Ana Lovrin za Media servis. "Ja mislim da su to preoštre riječi, da ne kažem nepristojne. Svi smo mi pravno obrazovani i po tome bi dobar dio Europe ispao sulud, a ja mislim da to ipak nije", rekla je ministrica pravosuđa.

Otkrila je kako ipak ne mora nužno Sabor biti taj koji će određivati tarife, ali da to mora biti neko tijelo izvan odvjetničke komore.

Istaknuvši kako sve ide prema planu, ministrica je rekla da je ubacila u petu brzinu. Najavila je da se kreće u žestoku borbu protiv korupcije te da se može očekivati i pad krupnih riba.

Ministrica je priznala da nije dobro što još nije formirano Povjerenstvo za sukob interesa, a najavila je da će izmjene Zakona idući tjedan u proceduru.

Unatoč protivljenju, ministrica Ana Lovrin neće odustati od gašenja sudova. "Treba imati na umu da sud ipak nije osnovna škola i nije ambulanta, dakle, nije nešto je građaninu potrebno svakodnevno", rekla je ministrica pravosuđa istaknuvši da sud možda neće biti blizu, ali će suđenje biti kvalitetnije.

Vezane vijesti

Lovrin: Markov trg nije za prosvjede; Jovanović: Treba omogućiti mirne...

Lovrin: Markov trg nije za prosvjede; Jovanović: Treba omogućiti mirne prosvjede

Komentirajući policijsku blokadu Markova trga, gdje se danas poslijepodne trebao održati protuvladin prosvjed, a koji je održan na obližnjim ulicama,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika