28.03.2008. / 14:34

Autor: Katarina Zorić

OSUDA

Saborski odbori osudili 'Otvoreno' o Ani Magaš

Sa zajedničke sjednice Odbori su Vijeću za elektroničke medije i HRT-ovu Programskom vijeću uputili prosvjedno pismo u kojem ističu da je dječaku narušeno pravo na privatnost te da emisija može imati štetan utjecaj na njegov život i razvoj

Saborski odbori za obitelj, mladež i šport te za informiranje, informatizaciju i medije jednoglasno su danas ocijenili da je prekjučerašnja HTV-ova emisija "Otvoreno", u kojoj se raspravljalo o slučaju Ane Magaš, prekršila prava njezina malodobnog sina.

Sa zajedničke sjednice Odbori su Vijeću za elektroničke medije i HRT-ovu Programskom vijeću uputili prosvjedno pismo u kojem ističu da je dječaku narušeno pravo na privatnost te da emisija može imati štetan utjecaj na njegov život i razvoj.

Obrazložili su da se u emisiji raspravljalo isključivo o tom slučaju, i to ne na načelnoj razini, već navođenjem detalja koji se tiču konkretnih obitelji.

Članovi odbora upozorili su da je riječ o dječaku koji već dvije i pol godine nema kontakt s majkom koja za šest mjeseci izlazi iz zatvora.

Vezane vijesti

Josipović: Trebam savjesno odraditi mandat da bi i o meni snimali

Josipović: Trebam savjesno odraditi mandat da bi i o meni snimali dokumentarac

U Zagrebu je počeo šesti po redu međunarodni festival dokumentarnog filma 'ZagrebDox'. Festival je otvorio slovački film 'Osadne' Marka Škopa, trajat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika