31.03.2008. / 15:28

Autor: Katarina Zorić

KOSOVO

Kosovski Srbi Tadićeve izjave smatraju tendecioznima

"Predsjednik Zajednice srpskih naselja i općina Marko Jakšić izjavio je da je na sinoćnjem sastanku sa srbijanskim ministrom za Kosovo Slobodanom Samardžićem "zajednički izraženo žaljenje što se Tadićevo mišljenje o planu apsolutno poklapa s mišljenjem kosovskog premijera Hashima Thaqia"

Politički predstavnici Srba sa sjevera Kosova podržali su prijedlog takozvanog funkcionalnog odvajanja od Albanaca, a izjavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića koji je rekao da se tim planom zapravo predlaže podjela Kosova nazvali su tendencioznom.

"Predsjednik Zajednice srpskih naselja i općina Marko Jakšić izjavio je da je na sinoćnjem sastanku sa srbijanskim ministrom za Kosovo Slobodanom Samardžićem "zajednički izraženo žaljenje što se Tadićevo mišljenje o planu apsolutno poklapa s mišljenjem kosovskog premijera Hashima Thaqia".

"Tumačenja srbijanskog predsjednika Borisa Tadića su zlonamjerna i tendenciozna i na istoj su liniji kao i kosovska Vlada koja taj plan odbija", rekao je Jakšić.

Plan koji je predložio srbijanski ministar za Kosovo Slobodan Samardžić odbile su i vlasti u Prištini, a Ujedinjeni narodi još nisu na njega odgovorili. Planom se predlaže da u kosovskim općinama sa srpskom većinom cjelokupna vlast, upravna i sudska, bude u rukama tamošnjih Srba.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika