03.04.2008. / 15:33

Autor: Marko Biočina

ZAGREB

Bandić protiv referenduma za NATO

Takav stav uz suprotnosti je s onim za što se zalaže Bandićev stranački šef Zoran Milanović koji je potpisao peticiju za referendum

Na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je kako ne podržava inicijativu o referendumu o pristupanju NATO-u. Na pitanje novinara je li potpisao Peticiju za održavanje referenduma o pristupanju Hrvatske NATO Savezu Bandić je rekao da nije.

"Mislim da Hrvatska nema alternative. NATO i Europska unija su naši imperativi.", rekao je Bandić.

Takav stav uz suprotnosti je s onim za što se zalaže Bandićev stranački šef Zoran Milanović. Podsjetimo, Milanović je potpisao spomenutu peticiju.

SDP je već nekoliko puta isticao službeni stav stranke kako je referendum o NATO-u potreban. Zoran Milanović je nekoliko puta istaknuo kako bi taj referendum bio održan da je SDP pobijedio na parlamentarnim izborima i formirao vladu.

Ipak, čini se kako takav stav ne dijeli i prvi čovjek zagrebačkog SDP-a, gradonačelnik Bandić koji će sutra prisustvovati svečanoj večeri koja će u čast američkog predsjednika biti održana u rezidenciji hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Također, Bandić će prisustvovati i Bushevom obraćanju hrvatskim građanima na Markovom trgu.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika