05.04.2008. / 15:27

Autor: Igor Ćutuk

REAKCIJE

SDP: Predsjednik SAD-a uvijek je dobrodošao

Čelnik najjače oporbene stranke Zoran Milanović zadovoljan je dolaskom Georgea Busha u Hrvatsku, no bilo bi mu draže da je povoda za njegov posjet bilo i ranije

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izrazio je zadovoljstvo što je nakon sedamnaest godina hrvatske neovisnosti u službeni posjet našoj zemlji stigao jedan američki predsjednik.

"Gledajući njegov globalni utjecaj, SAD nam je uvijek susjed bez obzira na to što nemamo zajedničku granicu jer utjecaj koji širi po svijetu čini to da smo s Amerikancima uvijek susjedi", rekao je Milanović.

Lider najjače oporbene stranke dodao je kako bi mu bilo draže da je povod za posjet američkoga predsjednika postojao i ranije no, kako je rekao, nikada nije kasno i to je dobra stvar za Hrvatsku.

"Mi smo od trenutka poziva Hrvatskoj da postane članica NATO-a saveznici. Stoga nas u budućnosti čeka još intenzivnija suradnja sa SAD-om u sklopu NATO-a i sada ćemo pridonijeti zajedničkoj kolektivnoj sigurnosti, ali i promicanju vlastitih interesa jer sada aktivno sudjelujemo u tom paktu", rekao je Zoran Milanović, komentirajući posjet predsjednika Georgea W. Busha Hrvatskoj.

Odgovarajući na pitanje novinara očekuje li protukandidata za predsjednika stranke na izbornoj konvenciji Milanović je rekao kako je SDP demokratska stranka koja ne namješta izbore.

"Svatko se ima pravo kandidirati. Uostalom, i ja sam se sam kandidirao prije godinu dana za predsjednika SDP-a i pozdravit ću zdravu konkurenciju jer konkurencija uvijek rezultira većom kvalitetom proizvoda", zaključio je Milanović.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika