12.04.2008. / 10:39

Autor: Katarina Zorić

VELIKI USPJEH

Duji Draganji zlato i svjetski rekord

Draganja je slavio s rezultatom 20.81, postavši prvi Hrvat koji je ovu disciplinu isplivao za manje od 21 sekundu. Draganja je popravio dosadašnji rekord Šveđana Stefana Nystranda za 12 stotinki sekunde

Hrvatski plivač Duje Draganja osvojio je zlatnu medalju i isplivao svjetski rekord na 50 metara slobodno na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Manchesteru.

Draganja je slavio s rezultatom 20.81, postavši prvi Hrvat koji je ovu disciplinu isplivao za manje od 21 sekundu. Popravio je dosadašnji rekord Šveđana Stefana Nystranda za 12 stotinki sekunde.

Mladi Splićanin u polufinalu je isplivao sedmo vrijeme 21.63, no nakon utrke je bio iznimno nezadovoljan svojim nastupom. Da ima mnogo rezerve pokazao je sjajnim plivanjem u finalu. Osim svjetskog rekorda, Draganja je postavio i najbolje hrvatsko vrijeme. Njegov dosadašnji osobni i hrvatski rekord iznosio je 21.21, a isplivao ga je u Debrecenu u prosincu prošle godine.

Draganja je tako osvojio drugo hrvatsko odličje u Manchesteru, nakon što je Sanja Jovanović u četvrtak osvojila broncu na 100 metara leđno.

Drugo mjesto osvojio je Britanac Mark Foster (21.31), dok je treći bio Južnoafrikanac Gerhard Zandeberg (21.33).

Draganji čestitali Mesić i Sanader

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku Duji Draganji, koji je jučer osvojio zlatnu medalju i postavio novi svjetski rekord na 50 m slobodno na Svjetskom plivačkom prvenstvu u malim bazenima u Manchesteru.

"Dragi Duje čestitam ti na osvojenom zlatu i izvrsnom rezultatu kojim si oborio svjetski rekord. Želim ti da s istim uspjehom nastaviš na OI u Pekingu ovog ljeta", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

"Našem najbržem plivaču, zlatnome Duji, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim još mnogo vrhunskih uspjeha", stoji u čestici premijera Sanadera.

"Od srca ti, ponosni, čestitamo na sjajnome uspjehu, osvojenom zlatu i novom svjetskom rekordu na SP-u u Manchesteru.

Radujemo se svakom tvom uspjehu jer diljem svijeta pronosi boje Lijepe naše.

Vezane vijesti

Pronađen dio Gadafijevog blaga

Pronađen dio Gadafijevog blaga

Na jugu Libije iskopan je dio Gadafijevog blaga, piše libijski lokalni list Barnik, a prenosi HRT. Dvadeset tona zlata i 80 milijuna eura koji su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika