27.12.2011. / 13:43

Autor: Nacional.hr

Pronađen dio Gadafijevog blaga

Libijski dužnosnici procjenjuju vrijednost Gadafijeve imovine na ukupno 200 milijardi dolara

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNa jugu Libije iskopan je dio Gadafijevog blaga, piše libijski lokalni list Barnik, a prenosi HRT.

Dvadeset tona zlata i 80 milijuna eura koji su pripadali Moameru Gadafiju pronađeni su u podzemnom skrovištu u pustinji Zele.

Libijski dužnosnici procjenjuju vrijednost Gadafijeve imovine na ukupno 200 milijardi dolara. Nagađa se kako je većina pokretne imovine zakopana na raznim mjestima u pustinji. Podsjetimo kako je libijski diktator prije pada režima povukao četiri tone zlata i 500 milijuna dolara iz središnje banke.

Vlast ne želi avanturistima i plaćenicima prepustiti ovaj plijen pa se za preostalim blagom, osim ostalim metodama, traga i s najmodernijim avionima opremljenim detektorima metala i GPS uređajima. Dodajmo kako je u blizini sela Huna u središnjoj Libiji nedavno otkriveno desetak zlatnih poluga.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 27.12.11. 18:36

Sad ce Nobelovac, maleni Francuz i baba Angela da se posvadjaju pri podeli plena.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika