18.04.2008. / 08:34

Autor: Katarina Zorić

AMBICIJE

Andrija Hebrang kandidat za predsjednika države?

Sam Hebrang glasine o svojoj potencijalnoj kandidaturi ne želi komentirati jer smatra da je za to prerano

Dvije godine uoči izbora za predsjednika RH, u HDZ-ovim kuloarima već se spominju neka imena poput Andrije Hebranga, Nadana Vidoševića i Dragana Primorca. Dio HDZ-a smatra da Andrija Hebrang ima ambiciju biti šef države te da je spreman za kandidaturu, piše Jutarnji list.

"Prerano je o tome govoriti jer je poznato da Sanader o takvim stvarima odlučuje u zadnji tren. Hebrang je posljednji put imao podršku i sigurno će je opet imati", procijenio je za spomenuti list jedan od članova Predsjedništva stranke.

Međutim, u vrhu HDZ-a ima i onih koji misle da Hebrang nema šanse. Smatraju da, sada kada Mesić više nije u igri, HDZ ima veliku priliku za pobjedu. "Hebrang može dobiti samo glasove HDZ-a, a mi moramo naći kandidata koji može zahvatiti puno šire te okupiti i birače koji nisu tradicionalni glasači HDZ-a", rekao je dnevnom listu drugi član stranačkog Predsjedništva.

Sam Hebrang glasine o svojoj potencijalnoj kandidaturi ne želi komentirati jer smatra da je za to prerano. Ipak, predsjedničke ambicije nije demantirao. "Stranka o tome još nije raspravljala, ali ja, evo, unaprijed prihvaćam svaku odluku HDZ-a o tom pitanju", rekao je Hebrang. Na pitanje hoće li njegova bolest, kao prošli put ili prilikom formiranja Vlade, možda biti razlog za neprihvaćanje kandidature, Hebrang je istaknuo da je već tri godine zdrav i izliječen.

Uoči prošlih predsjedničkih izbora Hebrangu je u zadnji trenutak izmakla kandidatura. Iako se procjenjivalo kako uživa veću potporu u stranačkoj bazi od Jadranke Kosor, Sanader se na kraju odlučio za svoju zamjenicu. Navodno je Sanader procijenio kako kandidat HDZ-a neće moći pobjediti Mesića te se zato birao umjereni kandidat koji nije u kapmanji ugrozio odnose s Mesićem.


Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika