21.04.2008. / 08:49

Autor: Marko Biočina

IZBORI U SDP-U

Kovačević: SDP se mora okrenuti radnicima, seljacima i braniteljima

"Naš problem je to što smo još uvijek u vakuumu, ne znamo jesmo li pobijedili ili izgubili. Mislim da je to iza nas i treba se pripremiti za sve akcije i konkretne projekte kako bismo pobijedili na parlamentarnim izborima", kaže Kovačević.

Iako su mnogi očekivali da predsjednik SDP-a Zoran Milanović neće imati protukandidata na predstojećim stranačkim izborima, to se nije dogodilo. Milanoviću će se suprotstaviti čak dvojica kandidata, Davorko Vidović i Dragan Kovačević. I dok je Vidović kao nekadašnji ministar i jedan od dugogodišnjih čelnika SDP-a poznat široj javnosti, Dragan Kovačević baš i nije.

Ovaj doktor ekonomije, za vrijeme Račanove vlade bio je direktor Hagene, a danas radi u Zagrebačkom holdingu. Zbog toga su mnogi njegovu kandidaturu protumačili kao napad Milana Bandića na Zorana Milanovića. Ipak, u razgovoru za Večernji list Kovačević je to demantirao: "Ne bih komentirao napise kako sam Bandićev eksponent. Želim biti eksponent SDP-a, vizije socijaldemokracije koja je iznad današnje u SDP-u, želim biti eksponent tzv. malog, običnog člana SDP-a, a ako takvi to prepoznaju, bit ću zadovoljan."

Kovačević kaže kako će trotjednu kampanju prije stranačkih izbora iskoristiti za to da svoj program, koji se temelji na ekonomskim načelima, predstzavi onim članovima stranke koji ga poznaju. "Nisam u SDP-u od jučer i mnogi me znaju. Moram se približiti članovima koji su ušli u SDP u posljednjih godinu-dvije. Meni je važan svaki član, to su ljudi kojima egzistencija nije vezana uza stranku, žive sa socijaldemokratskom idejom. Za njih ću napraviti vrlo jednostavan projekt s naglaskom na gospodarskim projektima. Naš problem je to što smo još uvijek u vakuumu, ne znamo jesmo li pobijedili ili izgubili. Mislim da je to iza nas i treba se pripremiti za sve akcije i konkretne projekte kako bismo pobijedili na parlamentarnim izborima", kaže Kovačević.

Ako pobijedi, tvrdi kako namjerava promijeniti socijaldemokratsku ideju u Hrvatskoj: "Socijaldemokratsku ideju treba prilagođavati idućem petogodišnjem ili desetogodišnjem razdoblju, treba se vratiti na razinu rješavanja “malih” stvari koje su i te kako važne za društvenu zajednicu. Treba se vratiti radnicima, seljacima, braniteljima, svima koje je socijaldemokracija u posljednje vrijeme zanemarila".

Vezane vijesti

Vlada predložila Dragana Kovačevića za čelo Janafa

Vlada predložila Dragana Kovačevića za čelo Janafa

Vlada Republike Hrvatske, na zatvorenom dijelu današnje, 6. sjednice, raspravljala je o kadrovskim pitanjima. Sukladno Zakonu o sustavu državne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika