21.04.2008. / 11:40

Autor: Nina Tomljanović

Eurosong 2008.

VIDEO: Lakin Pokušaj da osvoji Eurosong

Na ovogodišnjem Eurosongu, koji će se održati 25. svibnja u Beogradu, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati BiH glazbenik Elvir Laković – Laka sa pjesmom Pokušaj. Laka je sam pjesmu napisao i uglazbio.

Pjesma koja će predstavljati BiH na 53. Eurosongu premijerno će biti izvedena u Specijalnom TV show programu BH Eurosong 2008, koji će se emitirati uživo na BHRT u nedjelju 2. svibnja.

U BiH, Laka je publiku i kritičare osvojio svojom originalnošću i nepretencioznošću. Početak Lakine muzičke karijere započeo je kada mu je otac poklonio gitaru u prvom razredu osnovne muzičke škole. Prvo se okušao u rock i pop pjesmama, a u srednjoj školi je s prijateljima osnovao prvi rock band "Deformacija poreza". S grupom je nastupao po, lokalnim festivalima, a sa pjesmom "Razočaro" 1999. godine osvaja drugo mjesto i dobiva ponudu snimiti spot na RTVBIH čime postiže veliki uspjeh. Svoju popularnost učvrstio je pjesmom "Vještice".Godine 2003. s pjesmom "Moro" osvaja godišnju BH muzičku nagradu "Davorin" za rock pjesmu godine, a 2004. godine odlazi u New York i osniva bend. Pom povratku u Sarajevo, Laka izdaje svoj prvi CD "Zec", koji je krajem 2007. proglašen albumom godine.

Vezane vijesti

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom "Euphoria" pobijedila je na ovogodišnjem Eurosongu održanom u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu. Loreen je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika